Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за легализиране на използването

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за легализиране на използването
Коментари Харесай

Украйна узакони употребата на канабис за медицински цели

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за узаконяване на потреблението на канабис за медицински цели, стана ясно през днешния ден от парламентарна база данни, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Над 6 милиона души, в това число раково заболели пациенти, жители с постравматични стресови разстройства и ранени бойци се нуждаят от медикаменти, съдържащи канабис, съобщи народен представител.

Законът, който е бил подписан от Зеленски във вторник, ще влезе в действие шест месеца откакто бъде публично обнародван, а възбраната за продажба и развъждане на канабис за развлекателни потребности ще остане и отсега нататък.

Парламентът утвърди легализацията на здравната марихуана още през декември, а мярката беше подкрепена от военни доброволци, само че политици от партията на някогашния министър председател Юлия Тимошенко попречиха на закона да отиде за автограф при Зеленски. Според тях нормативният акт заплашва бъдещето на Украйна.

Украинското Министерство на здравеопазването също поддържа закона. Сега то би трябвало да изготви лист със болести и здравословни проблеми, при които да се предписва медицински канабис.

Законът планува издаването на особени разрешителни за развъждане и продажба на марихуана, а също опция за непрекъснато видеонаблюдение на производителите от страна на полицията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР