Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че руските сили изпадат в

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че руските сили изпадат в
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Жертви след взривове в сепаратисткия Донецк

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че съветските сили изпадат в “осезаема суматоха ” поради украинската контраатака. Междувременно сепаратистките управляващи в Донецк оповестиха за 13 жертви при серия от гърмежи. Призоваха и за провеждането на референдум за влизането на самопровъзгласилата се Донецка национална република в състава на Руската федерация.

Докато украинската контраатака продължава, в обичайното си послание президентът Володимир Зеленски разгласи, че съветските сили изпадат в суматоха. 

 
В Харковска област стабилизираме ситуацията, задържаме позициите си. Толкова крепко, че окупаторите изпадат в осезаема суматоха. Предупредихме, че съветските бойци в Украйна имат единствено две благоприятни условия: да избягат от нашата земя или да се предадат. Колаборационистите имат сходни разновидности - или ще се опитат да избягат, следва да забележим дали Русия ще ги допусне на своя територия, макар че им е дала паспорти, или ще бъдат наказани по настоящото законодателство на Украйна.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Руските сили отхвърлят да се изтеглят, вместо това обясниха, че се прегрупират като укрепват позициите си в Донецка област. 

Сепаратиските управляващи в източния Донецк, оповестиха за 13 жертви и други ранени при серия от гърмежи. Обвиниха Киев в “наказателен удар ”. 

 
Знаете ли, хората към този момент толкоз са привикнали с всичко, че към този момент ги е  боязън от цялостната тишина, почтено казано. Тези детонации към този момент са в реда на нещата. Може да се случат всеки миг. Бях на пазар за аварийни елементи. Като се приближих до колата си, ударна вълна мина зад тила ми, даже не чух звука. Но когато е толкоз близо, не го чуваш. Ударната вълна ме хвърли обратно и ето подобен снаряд прелетя покрай главата ми и се заби в стената.
Артьом 

Окупационните управляващи в самопровъзгласилите сe Донецка и Луганска републики, подкрепяни от Москва, приканиха за незабавното осъществяване на референдуми за присъединение към Руската федерация. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР