Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение пред двете камари на

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение пред двете камари на
Коментари Харесай

Зеленски: Руснаци убиваха всички, имащи украински знамена на домовете си

Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение пред двете камари на румънския парламент, оповестява телевизия " Диджи 24 ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

Преди началото на речта си Зеленски сподели на румънските парламентаристи шокиращи изображения от клането в Буча.

" Искам да видите това, което видях аз в Буча. Извинявам се за тежките фрагменти, само че това е действителността. Коли бяха смазани от танкове. Момичета и дами бяха изнасилени. Все още нямаме всички доказателства. Хора бяха измъчвани. Хора бяха убити в тила. Защо съветските военни направиха това? ", съобщи Зеленски в обръщението си.

" Ако нашата войска и нашият народ не се бяха защитавали, руснаците щяха да създадат същото кръвопролитие като в Буча на цялата територия на Украйна ", съобщи той. " Бяха убити учители и професори, всички, които имаха знамето или герба на Украйна на домовете си ".

" Уважаеми румънци, дружно би трябвало да спрем тези несъответстващи хора, които са привикнали да не бъдат наказвани, тъй като всичко им е разрешено. Трябва да спрем хората, които желаят геноцид в Европа ", акцентира украинският президент, представен от Аджерпрес.

" През 1989 година умря Николае Чаушеску след редица години, в които беше ясно, че е несъответстващ, че той и Секуритате водят Румъния към изолираност. Онзи режим се базираше единствено на репресиите, нищо не беше свято. Румънският народ се надигна и разгроми оня режим. По същия метод не могат да бъдат уверени от нищо тези, които дават заповеди за война в Русия. Тези несъответстващи хора са изгубили всякаква връзка с действителността ", посочи Зеленски.

По думите му една от аргументите, заради която " Русия не крие този геноцид " е тъй като руснаците са уверени, че " европейските водачи не могат да ги спрат, че европейците няма да пазят полезностите си ".

" Украйна не е единствената цел на Русия. Искат да нападат Одеса и оттова има единствено една стъпка до Молдова ", добави още той.

" Бяха наложени наказания против Русия, само че войната продължава 40 дни. Русия би трябвало да бъде лишена от всички запаси, преди всичко стопански. Необходими са още наказания ", посочи Зеленски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР