Украинският президент Володимир Зеленски направи изненадващо включване с видеоконферентна връзка

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи изненадващо включване с видеоконферентна връзка
Коментари Харесай

Зеленски иска повече газ от Катар

Украинският президент Володимир Зеленски направи изненадващо включване с видеоконферентна връзка във Форума в Доха, съобщи ”Асошиейтед прес ”.

В своето видеообръщение към участниците в мероприятието, провеждано в катарската столица, Зеленски разкритикува съветските дейности в Украйна. Той прикани Организация на обединените нации и международните сили да му се притекат на помощ, с цел да бъде комплициран завършек на украинския спор. Зеленски съобщи, че разрушенията в украинския пристанищен град Мариупол са съпоставими с тези в Алепо, до които се стигна в границите на войната в Сирия.

" Те унищожават пристанищата ни. Липсата на експорт от Украйна ще засегне страни по целия свят ", сподели украинският водач.

" Бъдещето на Европа е обвързвано с вашите старания ", сподели Зеленски на участниците във форума и прикани за по-голям експорт на енергийни запаси - нещо, което е от особена значимост за Катар като международен водач в износа на природен газ.

" Русия умишлено се хвали с обстоятелството, че може да унищожи с нуклеарни оръжия  освен избрана страна, а цялата планета ", сподели още украинският президент.

Той означи също по този начин, че мюсюлманите в Украйна ще би трябвало да се борят по време на наближаващия заветен за тях месец рамазан.

" Трябва да подсигуряваме, че този месец рамазан няма да бъде засенчен от страданието на хора в Украйна ", прикани Зеленски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР