Украинският президент Володимир Зеленски направи изненадващо включване с видеоконферентна връзка

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи изненадващо включване с видеоконферентна връзка
Коментари Харесай

Зеленски към Форума в Доха: Липсата на износ от Украйна ще засегне страни по целия свят

Украинският президент Володимир Зеленски направи изненадващо включване с видеоконферентна връзка във Форума в Доха.

В своето послание към участниците в мероприятието, провеждано в катарската столица, Зеленски разкритикува съветските дейности в Украйна. Той прикани Организация на обединените нации и международните сили да му се притекат на помощ, с цел да бъде комплициран завършек на украинския спор. Зеленски съобщи, че разрушенията в украинския пристанищен град Мариупол са съпоставими с тези в Алепо, до които се стигна в границите на войната в Сирия.

„ Те унищожават пристанищата ни. Липсата на експорт от Украйна ще засегне страни по целия свят”, сподели украинският водач.

„ Бъдещето на Европа е обвързвано с вашите усилия”, акцентира Зеленски и прикани за по-голям експорт на енергийни запаси - нещо, което е от особена значимост за Катар като международен водач в износа на природен газ.

„ Русия умишлено се хвали с обстоятелството, че може да унищожи с нуклеарни оръжия освен избрана страна, а цялата планета”, добави украинският президент.

Той означи също по този начин, че мюсюлманите в Украйна ще би трябвало да се борят по време на наближаващия заветен за тях месец рамазан, осведоми " Нова ". „ Трябва да подсигуряваме, че този месец рамазан няма да бъде засенчен от страданието на хора в Украйна”, прикани Зеленски.

По-рано през днешния ден в друго свое послание той разяснява най-важното изискване за подписване на мир. Зеленски съобщи, че то е гарантирането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна.

" В противоположен случай украинският народ няма да одобри никакво съглашение ", акцентира Зеленски.

Във видеообръщението си той споделя, че въоръжените сили на Украйна отблъскват настъплението на съветските войски в Донбас, покрай Харков и Киев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР