Украинският президент Володимир Зеленски коментира, че Украйна се нуждае от

...
Украинският президент Володимир Зеленски коментира, че Украйна се нуждае от
Коментари Харесай

Зеленски иска гаранции за сигурност от НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски разяснява, че Украйна се нуждае от " стратегически гаранции за сигурност " от НАТО , оповестяват украински медии.

Говорейки на конференция с финландския министър председател Сана Марин , той сподели, че би желал да види " някои подобаващи стъпки напред " в връзките на Украйна с алианса на срещата на върха на НАТО през юли .

" Дори и да не можем да бъдем в НАТО по време на война, бихме желали да имаме съответни гаранции за сигурност ", сподели Зеленски.

Той добави, че Украйна ще работи по въпроса със своите съдружници на срещата на върха и благодари на членовете на НАТО за тяхната поддръжка на бойното поле.

Министър-председателят на Финландия Сана Марин е на посещаване в Украйна в петък. Срещата на върха на НАТО би трябвало да се организира във Вилнюс на 11-12 юли.

" Почетохме паметта на бранителите, които дадоха живота си за Украйна ", разяснява Зеленски. Той добави, че " е доста значимо Сана Марин и аз да почитаме еднообразно героизма на нашите воини, които пазят свободата у нас и по света с цената на живота си ".

Зеленски похвали Марин като " същински другар на Украйна и бранител на свободна Европа ". " Благодарим ви за визитата, сърдечното партньорство и мощната поддръжка на Финландия ".
 Лондон: Русия продължава да удря сериозната инфраструктура на Украйна с ракети и дронове
Лондон: Русия продължава да удря сериозната инфраструктура на Украйна с ракети и дронове

Интервалът сред ударите нараства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР