Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че вярва, че всички

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че вярва, че всички
Коментари Харесай

Зеленски: Вярвам, че всички подкрепят предложението нашата страна да получи статут на кандидат за присъединяване към ЕС

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че има вяра, че всички страни членки на Европейски Съюз ще поддържат предлагането Украйна да получи статут на претендент за присъединение към Европейски Съюз на срещата на високо ниво тази седмица, съобщи Ройтерс.

" Вярвам, че всички 27 страни членки на Европейски Съюз ще изразят поддръжка ние да получим статут на претендент ", сподели Зеленски в свое изказване по видеовръзка пред студенти от " Училище по световни въпроси и обществена политика Мънк " в Торонто.

" Това е като да излезеш от тъмнината на ярко ", добави той.

В изявление пред Асошиейтед прес украинският вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина сподели, че решението може да бъде взето още на следващия ден, когато стартира срещата на върха на европейските водачи. Стефанишина сподели още, че Нидерландия, Швеция и Дания са били скептично настроени към започването на договаряния за присъединение с Украйна до момента в който тя към момента се бори против съветската инвазия, само че в този момент са изразили поддръжка. На въпрос до каква степен уверена е, че Украйна ще бъде призната като страна кандидатка за присъединение към Европейски Съюз, тя отговори: " В деня преди началото на срещата на високо ниво аз мога кажа - на 100 % ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР