Украинският президент Володимир Зеленски и турският външен министър Хакан Фидан

...
Украинският президент Володимир Зеленски и турският външен министър Хакан Фидан
Коментари Харесай

Зеленски и турският външен министър обсъдиха черноморския зърнен коридор

Украинският президент Володимир Зеленски и турският външен министър Хакан Фидан разискаха в петък черноморския зърнен кулоар, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

" Бяха разисквани доста значими въпроси. Формулата за мир. Подготовката за Световната среща на върха за мир (предложена от Зеленски по време на последната среща на Г-20 в Индонезия). Рисковете, подбудени от съветската обсада на зърнения кулоар в Черно море ", написа Зеленски в Telegram.

" Нашият министър Хакан Фидан беше признат в Киев от украинския президент Володимир Зеленски ", показаха и от турското външно министерство в обществената медия X, някогашна Twitter.

Фидан е провел диалози и с Андрий Ермак, началник на канцеларията на украинския президент. Очаква се той да се срещне и с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба.

Миналия месец Москва прекрати присъединяване си в " зърнената договорка ", като уточни, че не са спазени обещанията към нея в границите на съглашението. Анкара съобщи, че е подготвена да продължи да предизвиква договарянията по зърнената самодейност и с двете страни - Русия и Украйна.

Турският президент Реджеп Ердоган разгласи преди дни, че Фидан може скоро да посети и Русия, с цел да организира диалози лице в лице.

Днес представителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви за подготвяна среща сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган. По-рано дипломатически източник в Турция съобщи пред ТАСС, че е планувана среща сред Путин и Ердоган в Сочи и като допустима дата уточни 4 септември.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР