Украинският президент Володимир Зеленски е убеден, че войната, започната от

...
Украинският президент Володимир Зеленски е убеден, че войната, започната от
Коментари Харесай

Зеленски: Войната може да завърши още тази година

Украинският президент Володимир Зеленски е уверен, че войната, стартирана от Русия против родината му, може да завърши до края на годината , само че при избрани условия.

В изявление за португалския ефирен канал RTP президентът съобщи, че " е мъчно да се приказва " за датата на края на войната, само че това може да се случи през идващите месеци. Всичко зависи от няколко фактора , в това число от триумфа на контранастъплението на украинските сили.

Зеленски акцентира, че събитията на фронтовата линия ще бъдат решаващи за приемането на съответното политическо решение.

Украинският президент също по този начин акцентира, че поканата на страната ни в НАТО може да " приближи края на войната ". Украинският президент счита, че Украйна ще стане част от Северноатлантическия алианс едвам след края на войната, само че въпреки всичко може да получи покана и по-рано.
 Зеленски се похвали с изумени цели на 700 км
Зеленски се похвали с изумени цели на 700 км

Той обаче не уточни кои са били те

Военният специалист Олег Жданов счита, че има шансове горещата фаза на войната да завърши до есента или до края на 2023 година В същото време полковникът от запаса на ВСУ Роман Расвет предвижда , че войната ще завърши през 2024 година

Командирът на сухопътните войски на ВСУ Олександър Сирски призна, че не знае по кое време ще завърши войната в Украйна .

В края на юли началникът на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата Кирил Буданов предвижда, че украинските военни скоро ще бъдат на територията на окупирания Кримски полуостров.
 Зеленски чака гаранции за сигурността на Украйна по модела на Израел
Зеленски чака гаранции за сигурността на Украйна по модела на Израел

Те би трябвало да включват " както щит, по този начин и меч "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР