Украинският президент Володимир Зеленски е бил готов да подаде оставка

...
Украинският президент Володимир Зеленски е бил готов да подаде оставка
Коментари Харесай

Зеленски бил готов да подаде оставка в името на мир с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски е бил подготвен да подаде оставка през февруари, с цел да приключи нахлуването на Русия, оповестява " Вашингтон пост “.

" Не се пробвам да се задържа на власт. Ако въпросът е единствено да се отдръпва и това да спре кръвопролитията, тогава съм „ за “. Ще си потегли незабавно. Не поради това започнах да се занимавам с политика и ще напусна, когато кажете, в случай че това ще спре войната ", цитира вестникът думите на Зеленски.

Вестникът отбелязва, че Зеленски е бил потърсен и от американски и европейски публични лица по отношение на нуждата да се резервира приемствеността на властта. В някои случаи му е предлагана помощ, с цел да напусне столицата. Длъжностните лица считат, че като подсигурява личната си сигурност, той може да предотврати вакуум във властта.

Зеленски също по този начин подозирал, че някои от задграничните му събеседници просто желаят спорът да завърши допустимо най-бързо, а администрацията му на процедура да се съобщи на Русия.

" От всички, които ми се обадиха, нямаше никой, който да има вяра, че ще издържим ", сподели Зеленски пред кореспонденти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР