Украинският президент Володимир Зеленски декларира, че доходите му за 2022

...
Украинският президент Володимир Зеленски декларира, че доходите му за 2022
Коментари Харесай

Вижте с колко са нараснали доходите на Зеленски през 2022 г.

Украинският президент Володимир Зеленски заявява, че приходите му за 2022 година са нарастнали до 12,42 милиона гривни (306 000 долара) от 3,7 милиона гривни през миналата година, като нарастването се дължи на нарасналата събираемост на наемите и продажбата на някои държавни облигации, съобщи Ройтерс.

В изказване на уеб страницата на президента се споделя, че по-голямата част от приходите на президента и неговото семейство идват от неговата заплата, банкови лихви и дължими наеми от парцелите му.

В него се показва, че Зеленски и фамилията му са получили приходи в размер на 7,45 милиона украински гривни от продажбата на държавни облигации.

Не оповестява за основни промени в имуществото на президента или притежаваните от него транспортни средства.

Зеленски прикани държавните чиновници да оповестяват приходите си като част от напъните за повишение на прозрачността и унищожаване на корупцията, защото Украйна се пробва да извърши строгите условия за кандидатурата си за присъединение към Европейския съюз.

Западните съдружници, които дават оръжие и финансова помощ, както и интернационалните органи като Международния валутен фонд, също желаеха гаранции за напъните за унищожаване на корупцията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР