Украинският президент Володимир Зеленски даде интервю за руски журналисти, в

...
Украинският президент Володимир Зеленски даде интервю за руски журналисти, в
Коментари Харесай

Зеленски обяви, че е готов да говори за преминаване на Донбас в руски ръце ВИДЕО

Украинският президент Володи мир Зеленски даде изявление за съветски публицисти, в което съобщи, че е подготвен на съществени отстъпки, само че съветският Съвет за електронни медии - Роскомнадзор, забрани на медиите в страната да го излъчат.

Разговорът бе с Иван Колпаков, основен редактор на " Медуза " (забранен в Русия ), Тихон Дзядко, основен редактор на телевизионния канал " Дожд " (забранен в Русия ), писателят и публицист Михаил Зигар и Влади мир Соловьов, сътрудник на " Комерсант ".

Зеленски съобщи, че е подготвен да разисква безпристрастен статут на Украйна , както и статут на страна без нуклеарни оръжия, само че в случай че получи гаранции за сигурност.

В договарянията с Русия се разисква и признаването на съветския език за формален в Украйна , съобщи Зеленски.

Той отиде и по-далече, акцентирайки, че е вероятен компромис с Русия и за Донбас.

" Споразумение с Русия е допустимо, единствено в случай че съветските сили се изтеглят от страната ", акцентира президентът на Украйна.

Ето какво още сподели Зеленски за неутралния статут на страната:

" Гаранциите за сигурност и неутралитет, неядреният статут на нашата страна - подготвени сме да го създадем. Това е най-важният миг. Доколкото си припомням, това беше първата кардинална точка за Руската федерация. И доколкото си припомням, това беше повода да стартират война та. Така че тази точка е гаранция за сигурността на Украйна. И защото те споделят, че това е гаранция и за тях, за мен това е разумно. И това се разисква. Това е надълбоко премислено, само че съм заинтригуван да не се трансформира в следващата хартийка като меморандума от Будапеща. Интересуваме се да превърнем този документ в сериозен контракт. "

За съветския език:

" Най-голямата щета на съветския език я нанесе Влади мир Влади мир ович Путин. Мисля, че вредите са непоправими. Разбира се, отвън Русия хората ще се тормозят от време на време да приказват на съветски в някои среди. Това е всичко ".

Според него отношението към Русия се е влошило след 24 февруари - датата, на която Путин нахлу в Украйна.

" Влоши се доста мощно. Емоционалният съставен елемент към Руската федерация, към хората, е изгубен. През този месец се следи световно, историческо и културно разделяне. В международен мащаб. Това не е просто война. Смятам, че е доста по-лошо от това. Дълбокото отчаяние е, че огромна част от популацията поддържа Русия по разнообразни аргументи. Дори не желая да кажа, че това е осведомително промиване на мозъци ", споделя Зеленски.

За така наречен лаборатории за разработка на биологически оръжия в Украйна :

" Това е виц. Нямаме нито нуклеарни оръжия, нито химически биолаборатории, нито химически оръжия. "

ЕТО КАКВИ ВИДЕА съдебна експертиза ПОЯВИХА Пожарна охрана ТЕМАТА НА СТРАНИЦАТА НА ЗЕЛЕНСКИ:



Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР