Украинският президент Володимир Зеленски даде интервю за британското издание на

...
Украинският президент Володимир Зеленски даде интервю за британското издание на
Коментари Харесай

Зеленски заплаши Запада с терор, ако ограничи военната помощ за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски даде изявление за английското издание на The Economist и строго предизвести Запада за опасността.

" На Европейския съюз ще му бъде тежко, в случай че откаже военна помощ на Киев ".

Според Зеленски Украйна се готви за нескончаем спор с Русия. Той призна, че неуспехът на контранастъплението е разочаровал Запада, само че предизвести какво ще се случи, в случай че страните решат да отдръпват военната си помощ.

Например бежанците, които са в Европа, може да реагират несъответстващо.

„ Украинците като цяло „ се държаха добре “ и са „ доста признателни “ на тези, които ги приютиха. Те няма да не помнят тази благотворителност. Но няма да е „ добра история “ за Европа, в случай че „ натика тези хора в ъгъла “, сподели Зеленски.

Ръководителят на Украйна увери, че не мисли за нескончаем спор, само че е наясно с всички опасности. Президентът акцентира, че военните дейности ще продължат, до момента в който Русия не напусне територията на Украйна.

Зеленски също акцентира, че няма да седне на масата за договаряния с Владимир Путин. Той е убеден, че тези, които не са с Украйна, са с Русия и в случай че сътрудниците не оказват помощ, тогава ще оказват помощ на Русия.

Политикът също има вяра в „ огромен пробив “ - допуска се, че украинците към този момент са пробили първата от трите съществени отбранителни линии на Русия в региона на Запорожие. В същото време украинските въоръжени сили претърпяха огромни загуби.

„ Всички желаеме да имаме триумф и благополучен край. Това не е филм от час и половина с благополучен край, а за контраатака. Няма да имаме благополучен край, загубихме доста хора и към този момент би трябвало да признаем, че няма да има благополучен край ”, приключи той.

Междувременно съветският блогър Юлия Витязева беше ужасена, че Зеленски заплашва Европа с „ милиони фермери “, които ще стартират да се държат неприятно. Военният сътрудник Андрей Руденко на собствен ред го упрекна в „ чисто изнудване “. Според Руденко Западът скоро ще реши да „ анулира “ Зеленски, без да толерира празните му закани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР