Украинският президент Володимир Зеленски благодари на датските депутати за дадените

...
Украинският президент Володимир Зеленски благодари на датските депутати за дадените
Коментари Харесай

Зеленски благодари за изтребителите

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на датските депутати за дадените самолети Ф-16. Това стана ден откакто Дания и Нидерландия оповестиха, че дават на Киев изтребители

Зеленски сподели, че в случай че съветската инвазия се увенчае триумф, и други елементи на Европа ще бъдат застрашени от военната експанзия на Кремъл.

Международното право няма да оцелее. Всяка от демокрациите по света може да стане цел, било то на ракети, наемници или дестабилизация. Сигурен съм, че го осъзнавате. Но Украйна ще победи, сподели украинският президент.

По думите му помощта за Украйна е еволюирала от даване единствено на ръчнопреносими ракетни комплекси като „ Джавлин “ и „ Стингър “ до усъвършенствано въоръжение като зенитно-ракетните комплекси „ Пейтриът “ и изтребители Ф-16.

По-рано Зеленски разгласи в „ Телеграм “, че Украйна ще получи 42 самолета. Дания даде обещание 19 Ф-16, които може да бъдат предоставени някъде към края на годината. Това ще стане откакто приключи образованието на украинските военни летци.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР