Украинският президент Владимир Зеленский съобщи в Туитър във вторник, че

...
Украинският президент Владимир Зеленский съобщи в Туитър във вторник, че
Коментари Харесай

Зеленский и Шолц обсъдиха ситуацията на украинския фронт

Украинският президент Владимир Зеленский заяви в Туитър във вторник, че с немския канцлер Олаф Шолц са разискали обстановката на военния фронт.

Двамата водачи приказваха и за усилване на глобите и натиска върху Русия, както и за вероятността за мир, добави той.

В обява, оповестена в доказания му акаунт в Twitter, Зеленский съобщи, че той и Шолц са провели " продуктивни диалози ".

" Очакваме по-нататъшната помощ на Германия по пътя на Украйна към пълноправно участие в Европейски Съюз ", добави той.

 

Срещата сред Зеленский и Шолц е резултат от по-ранни напрежения сред Киев и Берлин. През последните месеци немското държавно управление и Шолц бяха подложени на напън от страна на Украйна и политиците в страната, че не са създали задоволително, с цел да оказват помощ на Украйна да се отбрани от съветското навлизане.

Но в края на април Германия се съгласи да достави на Украйна зенитни танкове Gepard , а по-късно съобщи, че ще достави на Киев седем самоходни гаубици.

Миналата седмица украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба съобщи, че Германия към този момент е поела в " вярната посока ".

 

 

 

Миналия четвъртък Кулеба съобщи, че решението за участието на Украйна в Европейския съюз, което би трябвало да бъде взето на европейската среща на върха в края на юни, значително ще дефинира бъдещето на Европа.

 

 

``ЕС се нуждае от Украйна толкоз, колкото тя от ЕС``, сподели Кулеба.

 

 

 

  (Michael Sohn/AP)

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР