Украинският президент обвини Москва, че се възползва от търговските отношения,

...
Украинският президент обвини Москва, че се възползва от търговските отношения,
Коментари Харесай

Зеленски призова Европа да се отърве от търговските зависимости от Русия

Украинският президент упрекна Москва, че се възползва от комерсиалните връзки, с цел да шантажира европейците политически или да укрепва съветската военна машина, която преглежда обединена Европа като цел.

Според Володимир Зеленски Русия се пробва да предизвика международна ценова рецесия и безпорядък на всички съществени пазари, изключително на продоволствения.

" Колкото по-скоро всички в Европа признаят, че не трябва да имат търговски зависимости от Русия, толкоз по-скоро може да бъде обезпечена стабилността на европейските пазари ", съобщи в следващото си видеообръщение Зеленски, предава БНР.

Той благодари на украинските елементи, които не престават да се борят против съветските войски на цялата територия на страната, изключително към Херсон и Запорожие. Оцени високо куража и на стачкуващи в Херсон, за разпръскването на които съгласно Киев е употребен сълзотворен газ от руснаците.

" Колкото по-скоро завърши тази война, толкоз по-добре - в името на Украйна, Русия и света ", това пък написа в Туитър генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Той дойде в Киев, откакто посети Москва, където беседва с съветския президент Владимир Путин.

По-рано Путин заплаши с гръмотевичен отговор при положение на външна интервенция в по този начин наречената от него специфична военна интервенция в Украйна. Путин акцентира, че Русия разполага с нужните за задачата средства. " Имаме всички принадлежности за това, такива с каквито никой не може да се похвали. Ние няма да се хвалим, ще ги използваме, в случай че се наложи. И желая всички да знаят това ", съобщи той.

Според украинските управляващи Русия форсира офанзивата си в Източна Украйна.

При ракетен обстрел са били нанесени съществени вреди на стратегически мост в Одеска област. Отново е обстрелван и металургичният цех " Азовстал " в Мариупол - последният бастион на бранителите на обсадения град. Министърът на защитата Олексий Резников предизвести, че за Украйна предстоят " извънредно сложни седмици ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР