Украинският посланик в Германия Андрий Мелник отново разкритикува германското правителство

...
Украинският посланик в Германия Андрий Мелник отново разкритикува германското правителство
Коментари Харесай

Украинският посланик критикува Берлин за мудните доставки на оръжия

Украинският дипломат в Германия Андрий Мелник още веднъж разкритикува немското държавно управление за бавните, от негова позиция, темпове на доставки на оръжие за Киев. Фактът, че Берлин към момента не е изпратил танкове в Киев, „ ще остане в историята “, написа в неделя дипломатът в Туитър. „ Срамота е “, споделя той. В същото време Мелник популяризира информация от вестник El País, съгласно която испанското държавно управление е готово да достави на Украйна тежки въоръжения, в това число танкове и зенитни ракети.

Германският канцлер Олаф Шолц неведнъж отхвърля обвиняванията, че е прекомерно муден по въпроса за доставката на тежки оръжия. БГНЕС напомня думите му от сряда, че Германия ще продължи да дава военна поддръжка на Украйна, по-специално ще изпрати системи за противовъздушна защита IRIS-T. Шолц също по този начин напомни, че в съглашение с Холандия Германия ще изпрати 12 гаубици PzH 2000 на управляващите в Киев, а украинските бойци сега се образоват за потреблението им. На 18 май немското министерство на защитата разгласи, че Германия, като част от по този начин наречената кръгова борса, ще достави на Чехия 15 танка Leopard 2 A4, с цел да окаже военна помощ на Украйна, напомня ТАСС. Подобна скица е контрактувана с Гърция.

По-рано Киев неведнъж упрекваше немското държавно управление, че забавя процеса на одобрение на доставките на оръжие. Германският федерален съвет за сигурност, който включва основни министри, от към месец не е взел решение за износа на към 100 бойни машини за пехотата Marder, създадени от концерна Rheinmetall. Освен това вестник Die Welt, базирайки се на източници от украинското държавно управление, заяви, че доставката на самоходни зенитни оръдия Gepard за Украйна, която Берлин даде обещание на Киев, е в застой заради обстоятелството, че немската страна към момента не е могла да закупи подобаващото количество снаряди за тях. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР