Украинският парламент одобри днес назначаването на бившия депутат и ръководител

...
Украинският парламент одобри днес назначаването на бившия депутат и ръководител
Коментари Харесай

Парламентът на Украйна одобри бившия депутат Рустем Умеров за министър на отбраната


Украинският парламент утвърди през днешния ден назначението на някогашния народен представител и началник на Фонда за държавна благосъстоятелност Рустем Умеров за министър на защитата, оповестява " Ройтерс ".

41-годишният Умеров заменя, който оказа помощ за обезпечаването на милиарди долари западна военна помощ като министър на защитата, само че беше преследван от медийни обвинявания за корупция. Припомняме, че Резников беше свален от поста от в неделя.

Законодателите утвърдиха отстраняването на Резников в понеделник, откакто той подаде оставка след решението на Зеленски.

Самият Резников не е бил упрекнат в корупция, само че споделя, че е жертва на клеветническа акция. Не се чака отстраняването му да засегне военната тактика на Украйна.
 Зеленски: Всяко вътрешно изменничество провокира гняв
Зеленски: Всяко вътрешно изменничество провокира гняв

Вие би трябвало да работите в Украйна и за ползите на украинския народ, изиска президентът

" Добре пристигнал на борда ", написа министерството на защитата в обява в Twitter (X), откакто Народното събрание гласоподава с голямо болшинство в поддръжка на номинацията на Умеров.  След като предложи Умеров, Зеленски сподели, че са нужни нови подходи и други форми на взаимоотношение с военните и обществото, защото войната към този момент е навлезнала в своя 19-ти месец.

" Да оглавиш отбранителната институция по време на пълномащабната война с Русия е огромна отговорност ", сподели министър председателят Денис Шмихал. " Очакваме новият министър бързо да влезе в отговорностите си и да продължи промените в бранша на защитата.

Преди назначението си Умеров оглавяваше главната приватизационна организация на Украйна - Фонда за държавна благосъстоятелност - за към година. Той е приет за катурване на институцията и рестартиране на напъните за продажба на губещи държавни компании на частни вложители на фона на войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР