Украинският оператор на Запорожката атомна електроцентрала обвини Русия, че отново

...
Украинският оператор на Запорожката атомна електроцентрала обвини Русия, че отново
Коментари Харесай

Украйна съобщава за руски атаки срещу АЕЦ Запорожие

Украинският оператор на Запорожката атомна електроцентрала упрекна Русия, че още веднъж е атакувала площадката на атомната електроцентрала в Южна Украйна. " Руски терористи още веднъж бомбардираха Запорожката атомна електроцентрала през нощта ", оповестява Der Standard базирайки се на украинския оператор " Енергоатом ". Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна е най-голямата в Европа и от март е окупирана от съветски войски.

През последните седмици обектите на електроцентралата бяха неведнъж обстрелвани, което ускори страховете от нуклеарна злополука.

Русия и Украйна се упрекват взаимно за нападенията. Сраженията в покрайнината неведнъж провокират спирания на електрозахранването.

В началото на септември месец задача на МААЕ, ръководена от президента на организацията Рафаел Гроси, съумя да стигне до централата, с цел да направи оглед - това е гледище на Ядрената организация от май месец насам, която алармира, че украинският екип работа под необикновено напрежение и напън от страна на съветските военни, които се намират в централата.

След излизането на отчета от МААЕ и след следващия обстрел по обекта, нуклеарната организация предизвести за постигане на сериозна обстановка.

Припомняме, че съветските сили поеха контрола над Запорожката АЕЦ след началото на офанзивата в Украйна. Централата обаче продължава да се обслужва от украински личен състав. Двете страни си насочат взаимни обвинявания за обстрел по нуклеарната централа. Преди седмица АЕЦ Запорожие спря изцяло работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР