Украинският министър на отбраната Олексий Резников проведе разговор с американския

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников проведе разговор с американския
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на САЩ и Украйна са обсъдили нов пакет военна помощ

Украинският министър на защитата Олексий Резников организира диалог с американския си сътрудник Лойд Остин, по време на който разискаха идващия пакет от отбранителната помощ на Съединени американски щати за Киев, предава Укринформ .

" Имах работлив диалог с моя другар Лойд Остин III. Оценявам ясната позиция на Съединени американски щати за нереагиране на провокации и нулева приемливост към изнудване “, написа украинският боен министър.

По време на диалога е бил разискван и идващият пакет от помощи на Съединени американски щати за Украйна.

" Подробности по-късно ", добави министърът.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е споделил на украинския си сътрудник Алексей Резников в телефонен диалог в понеделник, че Вашингтон отхвърля предизвестията на Русия за Киев. Това се споделя в документално изказване на представителя на Пентагона Патрик Райдър, представено от ТАСС .

Остин беседва с Резников, " с цел да удостовери непоколебимия ангажимент на Съединени американски щати да поддържат способността на Украйна да устои " на военната интервенция на Русия, съобщи той. Остин също " остро осъди съветските удари по гражданска инфраструктура и повтори, че Съединени американски щати отхвърлят обществените погрешни изказвания на Русия и всеки опит те да бъдат употребявани като предлог за по-нататъшна ескалация “. Ръководителите на отбранителните ведомства на двете страни " се договориха да останат в стеснен контакт ".

Остин беседва два пъти по телефона с съветския министър на защитата Сергей Шойгу предходната седмица. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи на 23 октомври, че Вашингтон не счита за основателни предизвестията на съветската страна за опцията Киев да употребява " мръсна бомба “.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че опасността от вероятно потребление на " мръсна бомба " от Украйна ще бъде разисквана в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Според него информацията на съветската страна, че в Украйна може да се възнамеряват провокации с " мръсна бомба “, е " много надеждна “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР