Украинският град Мариупол няма вода, отопление и електричество и изчерпва

...
Украинският град Мариупол няма вода, отопление и електричество и изчерпва
Коментари Харесай

Обсаденият украински град Мариупол призовава за помощ



Украинският град Мариупол няма вода, отопление и електричество и изчерпва храната, съобщи неговият кмет, като локалните сили, които се борят с съветската офанзива, предизвестиха, че се нуждаят от подкрепления, с цел да избегнат загубата на надзор над стратегическия пристанищен град, оповестява Ройтерс.

Кметът Вадим Бойченко прикани за военна помощ и за основаване на филантропичен кулоар за евакуация на част от 400-те хиляди поданици на града след пет дни бомбардировки от обкръжаващите го съветски войски.

" Ние просто сме унищожени ", сподели той в ефирен апел, описвайки безразборния обстрел на жилищни региони и лечебни заведения.

" Те желаят да изтрият Мариупол и жителите на Мариупол от лицето на земята “, уточни той.

Украинските войски задържат позиции против опита за съветско нахлуване към Мариупол, само че се нуждаят от забележителна поддръжка, сподели заместник-командир на военното отделение " Азов ", част от Националната армия на Украйна, представен от Ройтерс.

" Това е последният град, който предотвратява основаването на сухопътен кулоар от Русия до Крим ", сподели още той в обява на формалната страница на " Азов " в " Телеграм ", идентифицирайки се с позивната си Калина. " Мариупол не може да бъде изгубен ".

В четвъртък Русия и Украйна се споразумяха за нуждата от филантропични коридори, които да оказват помощ на цивилните да избягат от сраженията, което е първият явен пробив в договарянията. Но наподобява, че от този момент насам е реализиран дребен прогрес в използването на това реализирано съглашение.

Някои мариуполци са се преместили в центъра на града, с цел да избягат от най-тежкия обстрел в покрайнините на града, сподели 30-годишният бизнесмен Иван Ермолаев, който се крие в дребното мазе на къщата си в града.

" Хората са с децата си в центъра на града и чуват, че войната наближава “, сподели той пред Ройтерс посредством онлайн известие. " Има рев, боязън, неустановеност, суматоха ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР