Украинският генщаб обяви прелом във войната с най-нови данни от

...
Украинският генщаб обяви прелом във войната с най-нови данни от
Коментари Харесай

Украинският генщаб: Руските нашественици губят ресурси, врагът е демотивиран и деморализиран

Украинският генщаб разгласи поврат във войната с най-нови данни от всички фронтове

Руската федерация не е постигнала триумф в съвсем всички области и нанася удари по цивилни, оповестиха от Генералния щаб на Украйна.

На осмия ден от Великата отечествена война на Украйна съветските нашественици не съумяха. Затова врагът прибягва до тактиката на нощния обстрел на жилищни региони на огромните градове.

Това се показва в резюмето на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 6:00 часа в четвъртък, 3 март. Въоръжените сили на Украйна пазят избрани линии, контраатакуват и блокират вражеските сили в разнообразни направления.

Генералният щаб добави, че съперникът е покварен и продължава да понася загуби. Беше маркирано също, че съветските военни за първи път признаха обстоятелството за всеобща гибел и пострадвания на личните си бойци.

Министерството на защитата на Украйна счита, че е почнал преломен миг във войната, стартирана от Русия против украинската страна. Той е обвързван с това, че съветските нашественици губят запаси, врагът е демотивиран и покварен.

Това съобщи Анна Маляр, заместник-министър на защитата на Украйна, в ефира Украйна. Тя добави, че всеки ден мощна опозиция на украинците дава преимущество в интерес на нашата страна.

Във Волинско съперникът продължава да организира демонстративни дейности по държавната граница.

В посока Полесски съперникът се пробва да извърши нахлуване в региона на обитаемоте места Козаровичи, Вишгород, Фастов, Обухов. Регистрирано е по-нататъшно разполагане на полеви логистични лагери в регионите на Бородянка, Катюжанка и Гавронщина.

В посока Сиверски съветските нашественици, без да съумяват в украинските градове Чернигов, Нежин и Суми, Лебедин и Ахтирка, заобикаляйки военни конфликти с въоръжените сили на Украйна, се пробват да стигнат до северните околности на Киев. Вражески елементи и подразделения са съсредоточени в регионите на обитаемоте места Баришевка, Нова Басан, Любеч.

Част от силите в БТГр (батальонно-тактическа група) от 200-та мотострелкова бригада на 14-ти армейски корпус на Северния флот на Водоснабдителна система на РФ, които действително са изгубили своята боеспособност, се прегрупират и се пробват да настъпят в посока Бровари и Киев.

В Слобожанското направление съперникът организира настъпателна интервенция в регионите на обитаемоте места Золочев, Харков, Балаклея, пробвайки се да продължи настъплението в посока Лозова, при пагубна потребност от попълване на изгубената техника и персонален състав.

В Донецко направление нашествениците от 1-ви и 2-ри армейски корпуси с поддръжката на артилерията не престават настъпателни дейности в регионите на обитаемоте места Нови Айдар, Волноваха и Мариупол. Основната цел във връзка с завладяването на Мариупол и достъпа до административната граница на областите Донецк и Луганск, съперникът не реализира.

В посока Таврида съперникът не изоставя опитите си за осъществяване на настъпателна интервенция. След прегрупиране и въвеждане на част от оперативните запаси, той концентрира главните си старания по направление Николаев – Вознесенск.

В оперативна зона Черно море корабни групи от Черноморския флот не престават да обстрелват цивилни кораби и да залавят моряци.

Част от вражеските сили не престават дейностите си в регионите на обитаемоте места Енергодар, Василиевка, Токмак, Новопетровка. След прегрупирането и въвеждането на част от оперативните запаси от 205-та обособена мотострелкова бригада от 49-та общовойска войска на въоръжените сили на РФ, настъплението продължава за постигане до покрайнините на Запорожие и Мариупол.

За да обезпечи по-нататъшното десантиране на тактическите въздушно-десантни войски от 10-та обособена бригада специфични сили на въоръжените сили на РФ, нашественикът разтовари унищожена дребна десантна мощ в региона на селището Баловное.

Във водите на Черно море се следи придвижването на десантния отряд на Черноморския флот на Руската федерация, състоящ се от четири огромни десантни кораба, съпроводени от три ракетни катера в посока Одеса.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР