Украинският балетен педагог и заслужил треньор по художествена гимнастика Анатоли

...
Украинският балетен педагог и заслужил треньор по художествена гимнастика Анатоли
Коментари Харесай

Украински балетен педагог вече работи с индивидуалните ни гимнастички



Украинският балетен възпитател и заслужил треньор по художествена гимнастика Анатоли Василиевич от две седмици работи с гимнастичките от националният ни тим - самостоятелно, това заяви в обществените мрежи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.



„ Работа в екип - това е част от тайната на триумфите през последните 10 години.

Щастлива съм, че съумях да основа екип, в който да има почитание, съпричастност и съгласие. Понякога се случва някой от персоналните треньори да отсъства по уважителни аргументи. Тогава Марияна или Валя, или Силвия и Вили незабавно поемат гимнастичката на отсъстващия треньор. Ръководят тренировката и по всички условия на отличния треньор. В годините се случваше поради липса на финансови средства да пътуваме единствено с един или два треньора на съревнование. Състезателите в никакъв случай не са усетили неналичието на треньора си. Дори в противен случай - печелили са съревнование с друг извеждащ треньор. Но тук бих желала да кажа няколко думи за основния ни управител, който някакси остана зад кулисите на това съревнование Branimira Markova.



Брани е диригентът, педагогът, майката, приятелката, тъкмо тази, която би трябвало да бъде за всички в залата, с цел да се радваме на точната атмосфера, която би трябвало да има в залата на подготовка и на съревнование. Тя е постоянно на мястото си. Случва се да бъде неподозирано строга и с треньори, и със състезатели, когато се постанова, или да успокои напрежението, което е в положение да провали тренировката. Изключително интелигентно управлява процеса. Всички я почитат и ценят. Брани е персонален треньор на Ева, само че не стопира да следи и направлява всички треньори и състезатели. Тя няма комплекси, необятно скроен човек е и се пробва да извлече максимума от всеки треньор, в случай че е потребен освен за своята гимнастичка, само че и за другите. Затова понякога  треньорите вземат участие в работата на колежките си. 



Марияна ще каже някоя точна забележка на Стили, Силвето ще каже нещо потребно на Боряна.. А Валя… Валя раздава своя креативен гений на хореограф на всички. Тя направи композициите на Стили и четирите, на Таня ( без новия обръч), на Ева и четирите, на Боряна бухалките, на Маги и четирите и на Ради четирите. Брани и Марияна направиха обръча на Боряна, съдийката ни Филипа Филипова направи топката и, а лентата, която толкоз възпламени публиката е дело на самата Боряна.



Разбира се, ефективно вземат участие и танцовите ни педагози в танцовите стъпки на всяка комбинация. А от две седмици самостоятелните ни гимнастички работят с украинския балетен възпитател Анатоли Василиевич - заслужил треньор по художествена гимнастика на Украйна.



Като включа и шефа на националните треньори Деспа Кателиева, която всеки ден е в залата и съдиите ни - екипът е съвсем цялостният!

Този екип е чудесно спретнат пъзел, в който всяка част е на мястото си и картината е ясна, а последните години и красива.

Всички експерти са единомислещи, че нашите композиции се отличават. Така е. Успехът ни на тази международна купа е неоспорим. Но към момента не сме постигнали оптималното изражение на четирите съставния елемент на новия устав - компликация с тяло, компликация с апарат, артистичност и осъществяване. Истината е, че има още доста работа.

Не е значимо какъв брой е дребен, или огромен екипът, който работи, значимото е по какъв начин го ръководиш.

Щастлива съм с този прелестен екип! “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР