Украинските войски успешно провеждат контранастъпателни операции по административната граница между

...
Украинските войски успешно провеждат контранастъпателни операции по административната граница между
Коментари Харесай

ISW: ВСУ продължават успешно контаофанзивата - настъпват в Запорожие, удържат позициите си в Херсон и Днепър

Украинските войски сполучливо организират контранастъпателни интервенции по административната граница сред Запорожка и Донецка област. Също по този начин Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не престават да държат позиции на източния (левия) бряг на Херсонска област покрай Антоновския мост. Това пишат от Института за проучване на войната (ISW), представени от РБК-Украйна и.

Ситуацията в Харковска и Луганска области

Геолокационни фрагменти демонстрират, че съветските сили са напреднали източно от Котляровка към 11 юли. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски водят несполучливи настъпателни интервенции край Новоселовски.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 12 юли, демонстрират, че съветските сили не държат позиции в Торской. Украинският общоприет щаб твърди, че съветските войски са направили несполучливи наземни офанзиви край Веселе (31 км южно от Кременная).

Боевете в региона на Донецк

Генералният щаб на Украйна заяви, че украинските войски не престават настъпателните дейности северно и южно от Бахмут. Председателят на Генералния щаб на Украйна Андрий Ковальов съобщи, че украинските сили са постигнали непълен триумф в направленията Бела гора-Андреевка (10-12 км югозападно от Бахмут) и Бела гора-Курдюмовка (12-13 км югозападно от Бахмут).

Руски боен блогър твърди, че украинските сили са се окопали на височината източно от Орехово-Василевка и са съвсем на автомагистрала Е40 Бахмут-Славянск. Друг блогър съобщи, че украинските войски са атакували югозападните околности на Берховка.

На 12 юли съветските войски са контраатакували украински позиции в региона на Бахмут. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските войски са отбили съветски офанзиви покрай Григоровка (8 км северозападно от Бахмут) и източно от Орехово-Василовка.

Генералният щаб на Украйна заяви, че украинските войски не престават да отблъскват съветските офанзиви покрай Авдеевка, Първомайск (11 км югозападно от Авдеевка), Невелское (14 км югозападно от Авдиевка), Мариинка (27 км югозападно от Авдеевка), Победа (32 км южно - западно от Авдеевка), Новомихайловка (36 км югозападно от Авдеевка).

Руски боен блогър твърди, че съветските войски напредват в посока Ласточкино (4 км северозападно от Авдиевка), само че не са навлезли в селището. Друг източник твърди, че съветските войски са почнали несполучливи настъпателни интервенции край Северни (6 км западно от Авдиевка) и в покрайнините на Красногоровка.

" Южна ос "

Руски източници настояват, че на 12 юли украинските войски са направили лимитирани наземни офанзиви в западната част на Донецка област. Украинските войски продължиха контранастъплението си по административната граница сред Запорожка и Донецка област на 12 юли и съгласно известията са постигнали прогрес в региона.

Генералният щаб на Украйна заяви, че украинските войски не престават настъпателните дейности на Бердянско направление, а представителят на Таврическата група войски на ВСУ майор Валерий Шершен сподели, че украинските войски са постигнали непълен триумф в това направление и напредват фронтовата линия.

Руски блогър споделя, че украинските войски напредват на север и юг от Приютное. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са контраатакували несполучливо в посока Благодатне (5 км южно от Велика Новоселка).

Генералният щаб на Украйна заяви, че украинските войски не престават настъпателните дейности на Мелитополското направление. Генералният щаб на ВСУ удостовери, че украинските войски са атакували непосредствено хотел в окупираната Запорожка област, където съгласно съветски източници се е намирал щабът на 58-ма общовойскова войска.

Руски източници настояват, че на 11 юли генерал-лейтенант Олег Цоков, заместник-командващ Южния боен окръг на Руската федерация, е бил погубен вследствие на нахлуване с крилата ракета Storm Shadow по щаба на 58-ма общовойскова войска. ISW счита, че наличието на Цоков на командния пункт допуска, че той персонално е управлявал войските, виновни за отблъскването на украинските контраофанзиви в основни региони на западната Запорожка област.

Руски източници настояват, че украинските сили сякаш са направили удари с касетъчни муниции, предоставени от Запада.

Руски блогери настояват, че украинските войски не престават да държат позиции на източния (левия) бряг на Херсонска област покрай Антоновския мост на 12 юли.

Руските войски употребяват военноморски средства, с цел да разчистят тапите по Керченския мост. На 11 юли командирът на съветския флот Максим Рихлов съобщи, че съветският флот е привлякъл два огромни десантни кораба, които да служат като транспортни фериботи в Керченския пролив, откакто Министерството на превоза на Руската федерация изиска помощ от Военноморски сили при положение на огромен трафик тапи в посока Крим. По-рано ISW пресметна, че напорът от съветски туристи в Крим основава съществени тапи по една от най-важните съветски сухопътни връзки.

В нощта на 13 юли съветската войска нападна с дронове столицата на Украйна. Вследствие на падащи парчета са избухнали пожари във високи здания, има умрял.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР