Украинските войници от Азовстал, които са в руски плен, се

...
Украинските войници от Азовстал, които са в руски плен, се
Коментари Харесай

Командирът на Азов се обади на жена си: Условията са задоволителни -

Украинските бойци от " Азовстал ", които са в съветски плен, се намират в " приемливи " условия. Те не са обект на принуждение от страна на окупаторите. Това е декларирал командирът на митичния полк Азов полковник Денис Прокопенко " Редис ", който се е свързал по телефона със брачната половинка си, съобщават Гардиън и AП.

Катерина Прокопенко е съумяла да се чуе със брачна половинка си за малко.

" Той сподели, че е добре, и ме попита по какъв начин съм ", споделя дамата.

Връзката обаче прекъснала, преди командирът на азовци да каже каквото и да е повече.

Не е известно дали Прокопенко е могъл да приказва свободно. Жената добавя, че има информация от други източници за изискванията, в които се намират пленените бойци. Според нея изискванията са " приемливи ". Украинските бранители са нахранени, дават им вода и, най-малко до момента, те не са били подлагани на принуждение.

Катерина акцентира, че телефонното позвъняване на брачна половинка ѝ е било координирано от украинското и съветското държавно управление с посредничеството на Червения кръст. Прокопенко е споделил, че множеството от ранените воини се намират в пандиза в окупираната Еленовка, а дребна група тежко ранени са в болница в окупирания Новоазовск.

Катерина Прокопенко и брачната половинка на различен офицер от " Азов ", Арсений Федосюк, Юлия, обявиха пред AP, че споразуменията сред Украйна и Русия плануват уместно заравяне на починалите бойци и избрани условия за военнопленниците, по-специално опцията да се обадят на членовете на фамилията си. През последните два дни няколко фамилии към този момент са получили позвънявания от военните.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР