Украинските войници контролират всички мостове над река Днепър в Херсон,

...
Украинските войници контролират всички мостове над река Днепър в Херсон,
Коментари Харесай

Олексий Резников: Украинските войници контролират всички мостове над река Днепър в Херсон

Украинските бойци управляват всички мостове над река Днепър в Херсон, тъй че окупаторите няма да могат да избягат от града, както направиха в Изюм.

Това съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников в изявление за американската телевизия Fox News.

Според него за окупаторите е животозастрашаващо да останат в Херсон и да водят улични боеве с ВСУ, защото няма да има пътища за бягство.

" Не имам вяра, че руснаците ще могат да водят улични сражения. Защото това не е най-хубавият вид за тях. Контролираме всички мостове на река Днепър благодарение на HIMARS и друга артилерия. И за тях е рисковано да останат в Херсон, тъй като тогава няма да могат да избягат, както направиха в Изюм ", сподели Резников.

Министърът акцентира, че войната в Украйна се намира в третия стадий на последователното освобождение на окупираните територии. Според него първият стадий е бил да се спре съветската войска. Вторият стадий бил да се стабилизира обстановката по цялата фронтова линия.

В края на август въоръжените сили на Украйна започнаха контраатака в Херсонска област. Към 21 октомври са освободени 88 обитаеми места в този район. Деокупацията продължава.

Институтът за проучване на войната допуска, че руснаците се готвят да изоставен обилни територии.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че нашествениците са минирали Каховската Водноелектрическа централа. Въпреки опасността от наводнения украинските въоръжени сили не престават да унищожават врага в южната част на страната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР