Украинските военновъздушни сили разчитат, че ще получат десетки самолети западно

...
Украинските военновъздушни сили разчитат, че ще получат десетки самолети западно
Коментари Харесай

Украинските военновъздушни сили очакват десетки изтребители западно производство

Украинските военновъздушни сили разчитат, че ще получат десетки самолети западно произвеждане, откакто Вашингтон отстъпи в дебатите по въпроса, съобщи боен представител, представен от ДПА.

" Самолетите няма да идват един по един, а на подразделения. Във военновъздушните сили подразделението е най-малко ескадрила, у нас тя се състои от над 12 самолета, а при нашите западни сътрудници този брой доближава и до 18 ", сподели по украинската телевизия Юрий Игнат, представител на Военновъздушни сили на Киев.

По думите му по този начин " като начало на Украйна могат да бъдат предоставени няколко десетки самолета за решение на настоящите задания ".

Игнат съобщи това, откакто на срещата на върха на Г-7 в японския град Хирошима президентът на Съединени американски щати Джо Байдън всъщност проправи пътя за даване на Киев на изтребители американско произвеждане Ф-16. До този процес се стигна след отправяни месеци наред претенции за това от украинския президент Володимир Зеленски.

Според Украйна наличието на самолетите Ф-16 ще обезпечи по-добра отбрана на войските ѝ, ще понижи загубите им и в последна сметка може да докара до по-бързото привършване на войната, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР