Украинските военни унищожиха 32 ирански дрона Шахед, изстреляни от Русия

...
Украинските военни унищожиха 32 ирански дрона Шахед, изстреляни от Русия
Коментари Харесай

Украинците свалиха 32 ирански дрона при атака на Русия

Украинските военни унищожиха 32 ирански дрона " Шахед ", изстреляни от Русия през миналия ден. Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във " Facebook " на 31 май, представен от " Гордон ".

" Общо през миналото денонощие съперникът е нанесъл 64 въздушни и 1 ракетен удари, като е направил 88 обстрела чрез реактивни системи за залпов огън ", добавя щабът.

През последния месец съветските окупатори интензивно бомбардираха Украйна.

През нощта на 30 май нашествениците нападнаха украинската столица с 31 дрона, 29 от които бяха свалени. Това бе 17-ата сходна офанзива на Москва единствено през месец май.

" Руската федерация, претърпяла тежки загуби, продължава да води завоевателна война. Тя продължава да употребява тактичност на гнет, пробвайки се да сплаши популацията на Украйна, нанася удари, обстрелва освен военни, само че и цивилни цели. През миналия ден Руската федерация нанесе следващ масиран въздушен удар на територията на Украйна, употребявайки ударни дронове " Шахед ". Почти всички дронове са унищожени от нашите бранители ", се споделя в известие на украинската войска.

Генералният щаб означи, че вероятността Русия да нанесе ракетни и въздушни удари в цяла Украйна остава висока.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР