Украинските военни съобщават, че руските войници продължават да блокират украинските

...
Украинските военни съобщават, че руските войници продължават да блокират украинските
Коментари Харесай

Руските сили продължават да блокират украинските части в "Азовстал"

Украинските военни оповестяват, че съветските бойци не престават да блокират украинските елементи в завода " Азовстал " в Мариупол. В информацията се споделя още, че склад за муниции е бил погубен от украински сили, като при офанзивата са били убити почти 70 души. Украйна заяви още, че е отблъснала шест противников офанзиви на територията на Донецк и Луганск през последните 24 часа. От своя страна съветските военни обявиха, че през нощта са нанесли удари по над 90 военни цели в Украйна. Убити са минимум 500 украински бойци и са били унищожени десетки бронирани машини, артилерия и друго военно съоръжение. Русия също по този начин съобщи, че е нанесла удари по два склада с муниции в източната украинска област Харков.

По-рано английското министерство на защитата заяви, че град Кремина в Луганск е паднал. В ежедневната актуализация за войната също се споделя, че съветските сили евентуално се пробват да обкръжат мощно укрепени украински позиции в източната част на Украйна.

Очаква се през днешния ден да стане ясно дали Германия ще даде тежко въоръжение на Украйна, което би било ясна смяна в внимателната политика на Берлин по отношение на военната поддръжка за Киев. Англия разгласи, че ще изпрати на Украйна нови коли за спешна помощ, пожарни коли, медицински принадлежности и пари за медиците, с цел да се подкрепи работата им.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР