Украинските власти съобщиха днес, че са започнали разследвания срещу двама

...
Украинските власти съобщиха днес, че са започнали разследвания срещу двама
Коментари Харесай

Украинските власти разследват двама депутати за корупционни схеми

Украинските управляващи оповестиха през днешния ден, че са почнали следствия против двама депутати по съмнение в опити да подкупят високопоставени чиновници, натоварени с възстановителните работи в страната. Агенцията отбелязва, че тези следствия са част от огромна акция за премахване на корупцията измежду украинския хайлайф.

Украйна усили напъните за битка с корупцията в границите на процеса на евроинтеграция и се готви да получи милиарди долари западна помощ за възобновяване на инфраструктурата, наранена от продължаващата съветска инвазия.

Националната антикорупционна работа на Украйна (НАСУ) заяви, че е заловила един от депутатите, който е и член на антикорупционната комисия във Върховната Рада, в миг, когато се допуска, че е предложил рушвет в биткойни - първи подобен случай в страната.

Разследващите споделиха също, че подозират още един народен представител в споразумяване на среща за предоставяне на рушвет от 150 000 $, скрити в китайска декоративна кутийка, на паркинг пред супермаркет.

И двата подкупа са свързани с обезпечаване на държавни средства за планове за възобновяване и са били препоръчани на шефа на украинската Държавна организация за възобновяване и развиване на инфраструктурата, който е подал сигнал в НАСУ.

Украински заместник-министър по въпросите на възобновяване също е съдействал на проверяващите за откриване на втория опит за предоставяне на рушвет, заяви НАСУ.

Той е взел участие и в трето следствие, за което беше оповестено през днешния ден, обвързвано с частен бизнесмен и шеф на държавна компания, за които се твърди, че са предложили рушвет в подмяна на позволение за строителство върху държавна земя.

Властите към този момент не разкриват имената на обвинените депутати, бизнесмен и шеф на компания, нито на чиновниците, на които са били препоръчани подкупи.

В изказване във " Facebook " Държавната организация за възобновяване и развиване на инфраструктурата съобщи, че нулевата приемливост към корупцията е измежду " основните правила " в работата ѝ.

" Нашето съдействие с правоприлагащите органи и антикорупционните служби постоянно е било и ще бъде систематично ", уточни организацията.

За следствията се оповестява броени седмици преди предстоящо решение на Европейският съюз, насърчаващ Украйна да се бори с корупцията, дали да стартира договаряния за присъединение с Киев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР