Украинските власти обявиха, че са репатрирали телата на 77 загинали

...
Украинските власти обявиха, че са репатрирали телата на 77 загинали
Коментари Харесай

Киев репатрирa телата на 77 загинали украински войници

Украинските управляващи оповестиха, че са репатрирали телата на 77 починали украински бойци, като прибавиха, че " от дълго време плануваната " процедура е завършила макар неотдавнашното събаряне на съветски боен аероплан при неразбираеми условия, за което Москва упреква Киев, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12502
Русия упрекна Украйна, че в сряда е свалила военнотранспортен аероплан в съветската Белгородска област, при което съгласно Москва са починали 65 украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени същия ден. Кремъл обаче не е дал доказателства в поддръжка на тези изказвания, а Киев, който нито е удостоверил, нито е отрекъл присъединяване си, изрази подозрения по отношение на съществуването на украински военнопленници на борда.

" Останките на 77 украински бранители бяха върнати на следената от държавното управление територия ", заяви през днешния ден украинският координационен център за военнопленниците. " Това репатриране беше планувано отдавна ", добави той.

Изглежда, че тази процедура не е обвързвана с злополуката на съветския аероплан, само че беше осъществена в миг, когато въпросът за бойците в ръцете на съветските сили и тяхната замяна провокира изключително внимание, отбелязва Агенция Франс Прес.

И Украйна, и Русия започнаха следствия на нещастието. Кремъл отхвърли през днешния ден концепцията за издание на доказателства за съществуването на украински пленници на борда на самолета. " Следствието работи, нямам какво да кажа повече по въпроса ", съобщи Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР