Украинските власти изразиха възмущението си от публикация на милиардера и

...
Украинските власти изразиха възмущението си от публикация на милиардера и
Коментари Харесай

Киев се възмути от подигравки на Мъск към Зеленски

Украинските управляващи показаха възмущението си от обява на милиардера и притежател на обществената мрежа " Екс " (известна до наскоро като " Туитър " ) Илон Мъск, в която той се подиграва на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

В хода на бойните дейности украински дронове поразиха щаба на военно-морските сили на Русия в Крим

Мъск разгласява подигравателен фотоколаж, на който е показан напрегнатият Володимир Зеленски, като надпис към монтаж гласи: " когато са минали пет минути, а ти още не си изискал милиарди долари помощ ".

Публикацията на Мъск е по отношение на настояванията на украинския президент за оказване на военна и финансова помощ от страна на западните съдружници на Украйна.

В Киев обявата не бе посрещната с екстаз. " Всяко безмълвие или всяка подигравка във връзка с Украйна през днешния ден е непосредствено окуражаване на съветската агитация, която оправдава насилието и разрушенията ", съобщи Михайло Подоляк, консултант на президента Зеленски.

Най-малко един съветски боен бе погубен

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук също разяснява, като направи иронична забележка, че милиардерът се " е опитал да превземе Космоса ", само че се е посрамил " за пет минути ".

Според Франс прес Стефанчук с изявлението си загатва за неуспеха с ракетата на Мъск " Старшип ", която експлодира при първото си изстрелване през април - изстрелване, което все пак Мъск оцени като " необикновен " първи тестови полет, напомня Агенция Франс Прес.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР