Украинските власти измислиха поредния чудовищен фалшификат - този път на

...
Украинските власти измислиха поредния чудовищен фалшификат - този път на
Коментари Харесай

Зеленски използва бременна манекенка като фалшива новина за бомбардировките над Мариупол

Украинските управляващи измислиха следващия колосален фалшификат - този път на съветските въоръжени сили се приписва въздушен удар по родилна болница в Мариупол. Владимир Зеленски упрекна Москва в " безчовечие ", а по-късно тази теза беше подхваната от западните медии и политици. Какво в действителност се случи в родилен дом №1 в Мариупол и за какво украинската скица за генериране на имитации наподобява на западния опит в Сирия?

В сряда вечерта в украинските медии се появиха фрагменти от опустошения след хипотетичен въздушен удар по родилен дом и детска болница в Мариупол. Съобщава се за ранени дами и деца. Властите в Мариупол настояват, че 17 родилки и членове на медицинския личен състав са били ранени в " резултата от въздушния удар ".

Тогава президентът на Украйна Владимир Зеленски упрекна Русия във въздушното нахлуване, назова го безчовечие и още веднъж прикани международната общественост да затвори небето над Украйна. „ Мариупол. Пряк удар на съветските войски по родилния дом. Хората под руините, деца под руините, това е безчовечие. Докога светът ще бъде съизвършител в игнорирането на терора? Затворете небето над Украйна неотложно! Спрете убийствата в този момент! Имате мощ, само че наподобява губите човечността си “, написа Зеленски в „ Туитър “.

Малко по-късно Зеленски записа нов апел, обвинявайки Русия в нечовечност. „ Детска болница, родилен дом - по какъв начин заплашиха Руската федерация? Що за страна е това, Руската федерация, която се опасява от лечебни заведения, опасява се от родилни домове и ги унищожава? Там ли бяха дребните Бандеровци? Бременни дами щяха да стрелят по Ростов? Някой в родилния дом унижаваше ли рускоговорящите? Какво беше това - денацификацията на болничното заведение? Всичко, което вършат окупаторите с Мариупол, е оттатък зверствата “, сподели украинският водач.

Западните медии единомислещо излязоха със заглавия, осъждащи Русия. Така английският „ Файненшъл Таймс “ разгласява публикация, която се отнася до " зверството " на съветските войски в Украйна. А „ Таймс “ сподели, че Русия „ нападна украинските майки и деца “.

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание да помогне за отбраната на Украйна от въздушни удари, както и да държи Русия виновна „ за нейните отвратителни закононарушения “. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш също осъди " нападението против болница в Мариупол ".

На това реагира Дмитрий Полянски, първи заместник-представител на Русия в Организация на обединените нации. „ Така се раждат подправените вести. В изказването си от 7 март ние предупредихме, че тази болница е превърната във военно оборудване от радикалите. Много е обезпокоително, че Организация на обединените нации популяризира тази информация без инспекция “, съобщи той.

Припомняме, че на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 7 март непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели, че съгласно жителите на Мариупол въоръжените сили на Украйна, „ са изгонили целия личен състав на родилния дом №1 в Мариупол, оборудваха огнева позиция в нея “.

В същото време съветски и украински канали в „ Телеграм “ дават разкриваща информация за този случай. Така създателят на канала „ Война с имитации “ оповестява, че родилният дом не работи от началото на съветската специфична интервенция в Украйна, а бойците националистическия полк „ Азов “ са разпръснали лекарите. Във вторник, в изявление за „ Лента “ синът на един от чиновниците на родилния дом сподели, че „ в последните дни на февруари хора в униформа пристигнаха в родилния дом, където работи майка му, разпръснаха личния състав и сложиха огневи точки в постройката.”

Тази информация се удостоверява от фрагменти, оповестени от украински канали „ Телеграм “ от вътрешността на родилния дом след обстрела: унищожени мебели и счупени стъкла се виждат, само че няма тела на починалите. Според създателя на канала „ в случай че вътре имаше дами и деца, тогава жестоките фрагменти сигурно щяха да се разпространят по целия свят “. Той също по този начин дава съответните фотоси и видеоклипове.

От своя страна каналът в „ Телеграм “ „ Неофициален Безсонов “ означи, че „ от началото на военната интервенция на Русия в Украйна този мариуполски родилен дом е окупиран от две роти от 36-та бригада на морската пехота “. „ Те демонстрират две бременни дами и една жена в бяло палто. А сякаш там имало десетки трупове “, написа той. Освен това каналът в „ Телеграм “ „ Сигнал “ твърди, че е намерил момичето, което е снимано от фотографи върху руините на родилния дом в Мариупол. Тя наподобява на модела и известен блогър Мариана Подгурская.

„ Момичето в действителност е бременно, само че не можеше да „ лежи “ в родилния дом, който от дълго време беше окупиран от неонацистите от Азов. Момичето беше гримирано и сложено под камерите. „ Ексклузивите “ са поверени на известния фотограф Евгений Малолетка, който сега работи в тясно съдействие със западните осведомителни организации и работи за „ Асошиейтед прес “, споделят анализатори. В същото време обществените мрежи не изключват, че момичето може да е било докарано принудително на местопроизшествието.

Припомняме, че по-рано анализирахме провокацията на Украйна в Запорожката атомна електроцентрала в Енергодар, която е най-голямата в Европа. На 4 март украински медии оповестиха за пожар в станцията, публикувайки фрагменти от камера за видеонаблюдение, показващи пушек, който се издига от постройките на гарата. Съобщава се за опасността от нуклеарна детонация, 10 пъти по-голяма от злополуката в Чернобил. По-късно обаче Държавната работа на Украйна за изключителни обстановки отхвърли известията за пожар в атомна електроцентрала. Оказа се, че пожарът е зародил в близката образователна постройка.

Няколко дни по-рано вестник разкрихме фалшификатите на западните и украинските медии за хипотетичния удар на съветските въоръжени сили по центъра на Харков. Преди това Москва към този момент опроверга сходен мит за „ идването на съветска ракета “ в една от жилищните здания в Киев.

„ От първите дни на съветската спецоперация екипът на Зеленски създава и популяризира имитации с непрекъснатата поддръжка на Запада – от английския министър председател Джонсън до най-долнопробния таблоид. Между другото, в Украйна това вършат освен медиите, политолозите и самият Зеленски, само че и брачната половинка му “, сподели Владимир Корнилов, шеф на Центъра за евразийски проучвания.

Онзи ден Елена Зеленская разгласява фотоси на деца, за които се твърди, че са убити по време на „ съветската експанзия “. В същото време няколко от тези фотоси тъкмо улавят нещастието, когато бойците на „ териториалната защита “ в Киев смъкнаха джип с огромно семейство, като го сбъркаха с „ съветска саботажна група “.

„ Интересно е, че няколко часа преди офанзивата против родилния дом в Мариупол самият Зеленски сподели, че в града няма вода и електричество, а всички медицински заведения са затворени и евакуирани. В същото време се знаеше авансово, че щабът на украинския народен батальон се намира в родилния дом “, сподели източникът.

Същият, напомни специалистът, беше и казусът с хипотетичното " потребление на химическо оръжие от войските на Асад в Дума ". „ Първоначално всички западни политици и медии разпространиха това известие и бяха възмутени, а по-късно замълчаха, когато момчето, което беше употребявано на всички първите страници като „ аватар “ на жертвите на офанзивата, заприказва за продукцията “, сподели анализаторът.

Политологът изрази вяра, че когато съветските войски освободят Мариупол, ще бъдат извършени няколко изявленията с участниците в „ фотосесията “ покрай родилния дом - и светът ще разбере истината. „ Западът обаче няма да забележи това. Същият Джонсън, на който като цяло всичко е ясно, не желае да върви против мейнстрийма, по тази причина реагира на украинските имитации по верния метод “, акцентира Корнилов.

Експертът добави, че украинските имитации няма да бъдат разследвани на интернационалните платформи, в това число в Хага. „ Колко пъти Западът правеше имитации в Сирия, в Донбас и в този момент в Украйна – не помня нито един отвод, да не приказваме за опрощение нито от Вашингтон, нито от Брюксел, нито от Киев “, означи анализаторът. Подобно мнение споделя и шефът на Фондацията за проучване на проблемите на демокрацията, член на Гражданската камара на Руската федерация Максим Григориев.

„ Настоящите имитации в Украйна се вършат тъкмо по сирийския модел. Приехме този проблем съществено и го описахме в книгата „ Белите каски: Съучастници на тероризма и източници на дезинформация “. Сега виждаме същите модели, същите милиони долари, изразходвани за доведени хора, за фотоси, за материали и тяхното разпространяване “, сподели той.

Политологът добави, че незабавно откакто " наличието е готово ", то се популяризира от водещи западни медии, публични организации и политици. „ Вече е ясно, че нито Зеленски, нито други украински управляващи и органи носят никаква отговорност нито за разпространяването на имитации, нито за изтезанието на хора, които се пробват да изоставен Мариупол и други градове “, означи събеседникът.

„ Получихме данни за злонамерените дейности на украинската страна и на Запада за разпространяване на погрешна информация още преди болничното заведение в Мариупол. След случаите в атомните електроцентрали в Запорожие и Чернобил интернационалната общественост и Зеленски внезапно започнаха да приказват за някаква „ заплаха “. Въпреки че всички съответни специалисти, МААЕ и Министерството на защитата на Руската федерация ясно показаха естествената обстановка в оборудванията. Ето за какво в този момент Зеленски се трансформира в главния генератор на имитации в Украйна “, заключи анализаторът.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР