Украинските въоръжени сили се готвят за мащабна зимна атака срещу

...
Украинските въоръжени сили се готвят за мащабна зимна атака срещу
Коментари Харесай

The Independent: Украйна готви мощна зимна атака с дронове камикадзета срещу Русия

Украинските въоръжени сили се готвят за огромна зимна офанзива против разнообразни райони на Русия благодарение на дронове камикадзе, написа The Independent, като се базира на думите на бригаден военачалник Сергей Баранов.

Втората зима на войната сред Русия и Украйна е съвсем на прага и украинските сили навлизат в още по-жестока война. Но изправени пред ниските температури, Киев и неговите опитни водачи на дронове към момента се надяват да донесат вкъщи доста победи от борби.

Според военачалник Сергей Баранов офанзивите с дронове на въоръжените сили " ще основат доста проблеми " на Русия през идващите няколко месеца. Съобщава се, че краткотрайно окупираният Крим и доста райони на Русия ще бъдат атакувани.

" Възнамеряваме да се възползваме от опита, който сме натрупали през предходните години и да използваме дронове, с цел да нанесем пагубен удар на руснаците, когато боевете ще бъдат доста по-статични “, е коментирал Баранов.

Той също по този начин е отбелязал, че с тези удари Украйна има намерение да консолидира " забележителните триумфи " от последните седмици, когато бяха ударени доста от най-важните военни уреди в окупирания Крим и градове на Руската федерация.

През 2023 година броят на офанзивите с ударни дронове в редица райони на Руската федерация се усили. Различни райони на страната са атакувани, в това число Москва. В същото време украинското разузнаване към този момент предизвести жителите на Москва, че броят на офанзивите с дронове единствено ще се усилва.

Една от най-големите офанзиви беше през нощта на 30 юли, когато дронове удариха бизнес центъра на съветската столица - " Москва сити ". Дроновете стигнаха до по този начин наречената " държавна кула ", където се намират офисите на Министерството на икономическото развиване, Министерството на индустрията и търговията и Министерството на известията на Руската федерация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР