Украинските въоръжени сили са ликвидирали 14 свои военнослужещи, които са

...
Украинските въоръжени сили са ликвидирали 14 свои военнослужещи, които са
Коментари Харесай

Путин обвини Украйна, че убива войниците си, когато се предават на Русия

Украинските въоръжени сили са ликвидирали 14 свои военнослужещи, които са се предали на една от линиите на прикосновение. Това твърди съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

" Ето какво беше обявено през вчерашния ден: на една от линиите на прикосновение са се предали 14 души - украински военнослужещи. Четиринадесет! Но е било късно и няколко наши военни са останали с тях. Дори не са ги охранявали, с цел да могат по-късно сутринта бойците да бъдат изведени от зоната на бойните дейности. Врагът е изстрелял триста снаряда по това място! Ликвидирал е всички свои бойци ", уточни Путин на среща с изпълняващия длъжността началник на Донецката национална република Денис Пушилин. " За страдание нашите момчета също са потърпевши ", добави президентът.

Той акцентира, че в Украйна Русия си има работа с изключително жесток режим, който не щади нито руснаците, нито своите.

" За страдание, имаме работа с режим, който е извънредно жесток освен към нашите жители, само че и към своите лични. Те се държат извънредно цинично и грубо ", посочи Путин.

" Нашата цел е да ги отблъснем (украинските войски) на такова разстояние, че да не могат да ни навредят ", изясни той.

Обръщайки се към Пушилин, съветският държавен глава означи, че повдигнатите от него въпроси за отбрана на популацията от обстрел и нуждата от разширение на пропускателната дарба на пътищата са взаимосвързани.

" Тези информационни трасета, железопътни линии и автомагистрали - те би трябвало да бъдат построени по този начин, че хем да се усили скоростта на придвижване, хем да са на достатъчно безвредно разстояние от зоната на бойните дейности. Ще създадем всичко това ", увери Путин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР