Украинските въоръжени сили осъзнаха, че бъдещата им съдба се решава

...
Украинските въоръжени сили осъзнаха, че бъдещата им съдба се решава
Коментари Харесай

Украински гамбит. Ловът за руски самолети е открит. Как ще отговорим?

Украинските въоръжени сили осъзнаха, че бъдещата им орис се взема решение в този момент и взеха решение, че е време да сменят тактиката. Сега те реалокират американските системи Patriot незабавно след ударите. И тази работа към този момент даде плодове. Накратко, нашият зложелател се пробва да откри истински решения на проблемите. Наблюдателят на Царград Владислав Шлепченко проучва обстановката на фронта и изясни каква орис чака съветската авиация.

Руската авиация понесе тежки загуби: на 22 декември, петък, бяха свалени едновременно три Су-34, които охраняваха небето в региона на Херсон. Самолетите са част от формация, която последователно трансформира украинските опорни точки на левия бряг на Днепър в зона на интензивни бойни дейности.

" Никой не отхвърля "

Трябва да се означи, че съветското министерство на защитата не даде никакви мнения по този въпрос, само че информацията за загубата на самолети беше доказана от редица авторитетни канали в Telegram, които имат връзки с способените структури и военните.

Почти три месеца украинските въоръжени сили държаха плацдарм на левия бряг на Днепър, в село Кринки. Въпреки интензивния обстрел и забележителните загуби, те съумяха освен да задържат окупираната територия, само че и в известна степен да разширят наличието си.

Военният наблюдаващ на Царград Владислав Шлепченко проучва актуалната обстановка и стигна до извода, че един от основните фактори за триумфа на съперника е майсторското потребление на артилерия и безпилотни самолети. Въпреки това през декември обстановката стартира да се трансформира: първо напорът спря, а по-късно броят на съперниците на плацдарма стартира да понижава.

Това се случи с помощта на офанзивите с планиращи бомби по островите и по десния бряг на Днепър, където врагът беше разположил тиловата си инфраструктура. Интензивността на въздушните удари непрекъснато нарастваше по време на борбите за предмостията.

Ако през октомври към дузина бомби прелитаха на вражеските позиции за два-три дни, то неотдавна броят на попаденията доближи 100 дневно. Нашата авиация провежда същински въздушен конвейер, непрестанно бомбардирайки украинския гръб. Противникът обаче още веднъж показва забележителна резистентност и досетливост. В петък, 22 декември, бяха свалени три наши бомбардировача.

Никой не отхвърля, че нашите самолети са унищожени. Това обаче не се случи над Кринки, а в региона, където нашите самолети правиха дейности по Кринки. На разстояние 30-50 км. Съдейки по наличната информация, самолетът може да е бил ударен от система за противовъздушна защита от десния бряг, допусна в своя канал военния доброволец и блогър Алексей Живов.

Как може да са били свалени съветските „ Сушки “?

Тъй като Министерството на защитата не е предоставило информация по какъв начин тъкмо са били свалени нашите самолети, можем да предположим единствено три вероятни разновидността:

1. Ракетна офанзива от американската система за противовъздушна защита Patriot

2. Атака благодарение на руската система за противовъздушна защита С-300

3. Въздушна офанзива с украински изтребители и западни ракети въздух-въздух

Тъй като не разполагаме с подробна информация за случая, можем единствено да вършим догатки. Повечето специалисти са склонни да считат, че най-вероятната версия е нахлуване благодарение на някоя от наличните за Украйна системи за противовъздушна защита.

Независимо от това, заслужава да се означи, че ракетата въздух-въздух AIM-120 в нейните модификации C5 и C6 има обхват до 105 км. Това е задоволително за офанзива на нашите самолети, които навлизат на разстояние 30 - 50 км. от фронта.

Като се има поради, че тези ракети са основани при започване на 2000-те години, предаването им на украинските въоръжени сили не наподобява невероятно. Известно е също, че западни експерти са свършили забележителна работа по адаптирането на украинските самолети за потребление на западни ракети.

По-рано беше маркирано, че за Запада един от мечтаните резултати от руско-украинския спор трябваше да бъде Русия да се сблъска с дефицит на отдалечени оръжия и да бъде принудена да ограничи потреблението на авиацията на бойното поле. Оказа се обаче, че това съмнение не е задоволително обосновано.

Украинският гамбит

В светлината на сполучливата засада на нашите бомбардировачи самостоятелният водач Владимир Зеленски разгласи, че холандските управляващи се готвят да изпратят първите 18 изтребителя F-16.

По-рано Царград към този момент означи, че тези изтребители, в границите на западната идея, би трябвало да работят в тясно съдействие с тежките F-15 и да бъдат поддържани от летящи радари AWACS. Така самият F-16 не е повсеместен и не може да обърне хода на войната.

F-16 е слаб едномоторен изтребител с дребен военен радиус и полусляп радар. И мисля, че никой няма да даде на фашистката хунта самолети от поколението Блок 52+. Сигурен съм, че ще отпратят първото потомство от надълбоко консервираните за предпазване,

– означи в диалог за Царград боен специалист и експерт по армиите на НАТО Александър Артамонов.

При изискване, че украинските въоръжени сили покажат триумф в битката против нашите въздушно-космически сили (нанасянето на оптимално вероятни вреди на съветската авиация е една от най-важните цели за Запада в прокси войната), тогава Киев има действителен късмет да получи ново равнище на поддръжка.

- споделя военният сътрудник Александър Харченко.

И ето какво е изненадващо: на 22 декември стана известно, че Австралия трансферира в Украйна аероплан за далечно радарно разузнаване Boeing E-7A Wedgetail. Този летящ радар е от значително значение за отключване на цялостния капацитет на F-16. Странно съвпадане, нали?

Русия се отпусна

След триумфите на нашите военни на фронта обществото стартира да се отпуска. Мнозина имаха вяра, че западните съдружници са изоставили Украйна на произвола на ориста и че следващата година ще би трябвало единствено да довършим съвсем победения зложелател.

Реалността обаче може да се окаже напълно друга. Ако западните страни видят, че украинската войска е в положение да нанесе съществени загуби на нашите сили, помощта може да бъде обновена в доста по-голям мащаб.

Например, единствено в Съединените щати има хиляди танкове Abrams и бойни машини на пехотата Bradley в хранилища. Западните страни също имат повече от хиляда M270 MLRS MLRS - предшествениците на Haymars.

Като цяло е належащо да се отървете от релаксацията и да не позволявате бездействието да се трансформира в главно въодушевление в обществото. В противоположен случай може да ни чака същински потрес през идната година.

Русия е на път към Победата, само че към момента не я е постигнала. Врагът няма да се предаде; той приспособява тактиката си към изменящите се условия. Затова би трябвало да поддържаме работно мислене, да сме готови за неприятни вести от предната линия и да останем решени да реализираме крайната цел.

Едва след осъществяване на задачата и рухването на Картаген ще можете да се отпуснете малко. Но даже и тогава - не прекомерно.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР