Украинските въоръжени сили използват фалшиви ракетни установки HIMARS, направени от

...
Украинските въоръжени сили използват фалшиви ракетни установки HIMARS, направени от
Коментари Харесай

Украинците използват дървени HIMARS, за да заблудят руснаците

Украинските въоръжени сили употребяват подправени ракетни установки HIMARS, направени от дърво, с цел да заблудят руснаците да губят ракети за примамки. Това съобщава The Washington Post, базирайки се на неназовани украински и американски високопоставени чиновници. 

Дървените HIMARS накараха руснаците да похабят скъпи крилати ракети с огромен обхват - примамките не могат да бъдат разграничени от същинските батареи през обективите на съветските дронове. 

За седмици на полето руснаците са изстреляли ракети " Калибър " по примамки най-малко дузина пъти, триумф, който накара Украйна да разшири производството на фалшификатите за по-широка приложимост, сподели неизвестен украински чиновник. 

Примамките са част от асиметричната тактичност на Украйна, която Въоръжените сили на Украйна употребяват за отбиване на офанзива на по-голям и оборудван съперник. 

Унищожаването на копия на HIMARS може частично да изясни самохвалните известия на руснаците за хипотетично всеобщо заличаване на западни оръжия, по-специално упоменатите ракетни системи, се показва в обявата. 

„ Те настояват, че са блъснали повече HIMARS, в сравнение с ние даже изпратихме. Това, което Украйна направи, с цел да отбрани доставените от Запада ракетни системи, акцентира тяхното значение на бойното поле “, сподели неназован американски посланик. 

Нито една пускова установка на реактивни системи за залпов изстрел M142 HIMARS, M270 MLRS и MARS II, доставени от съюзниците на Украйна, не е била извадена от строя от съветските окупатори, оповестиха от Министерството на защитата.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР