Украинските удари с дронове в Москва, които някога бяха немислими,

...
Украинските удари с дронове в Москва, които някога бяха немислими,
Коментари Харесай

 The Washington Post: Украйна пресича „червените линии“ на Русия безнаказано, ударите в Москва са ежедневие

„ Украинските удари с дронове в Москва, които в миналото бяха немислими, се трансфораха в рутинна вест. Руският столичен район бе обстрелван в шест следващи дни неотдавна и без значение че дроновете не предизвикаха огромни вреди, те внесоха безпорядък в авиопревозите и придвижиха войната там, откъдето пристигна. Само през този месец други хипотетични украински дронове унищожиха съветски стратегически бомбардировач в база южно от Санкт Петербург и удариха железопътна гара в западния съветски Курски район. Отговорът на Кремъл наподобява се лимитира до изразяването на яростта им “, написа за The Washington Post  Макс Буут.

„ Сега към този момент мъчно си спомняме, само че при започване на спора Западът, и по-конкретно Белият Дом, беше извънредно угрижен да не пресече „ алената линия “, която може да докара до съществено повдигане на залозите от съветския президент Владимир Путин, евентуално даже до потребление на нуклеарни оръжия. Събитията напоследък обаче допускат, че без значение от всичките му приказки, Путин е задоволително разумен да не ескалира лимитираната война, която към този момент губи в по-широка война с НАТО, и която няма по какъв начин да завоюва “, написа вестникът.

Авторът счита, че заради тази причина протакането и възпрепятстването на изпращането на по-модерни оръжия за Украйна е на вятъра от страна на президентът Джо Байдън. Има се поради изпращането на изтребителите Ф-16 и далекобойните ракети ATACMS.

На сходно мнение са и мнозина в американския боен уред, в това число на военачалник Бен Ходжис, военачалник Филип Брийдлав, адмирал Джеймс Ставридис и други.

„ Страховете на Байдън, които в миналото бяха разбираеми, в този момент наподобяват непотребни. Украинските удари с дронове на територията на Русия би трябвало да разсеят пресилените страхове от следствията от пресичането на хипотетичните червени линии на Путин. Предоставянето на повече помощ за Украйна няма доста да усили риска от разширение на войната – в противен случай, може да редуцира съществуващия спор “, счита създателят на The Washington Post.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР