Украинските сили в направление Бахмут са поели стратегическата инициатива и

...
Украинските сили в направление Бахмут са поели стратегическата инициатива и
Коментари Харесай

ВСУ: Украинските сили провеждат широкофронтово настъпление към Бахмут

Украинските сили в направление Бахмут са поели стратегическата самодейност и Въоръжените сили на Украйна организират нахлуване на необятен фронт. Това оповестява РБК-Украйна, като се базира на представителя на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Андрий Ковальов.

Той е отбелязал, че Силите за защита на Украйна не престават настъпателната интервенция в региона на Бахмут, Мелитопол и Бердян.

Така по направлението Ровнопол-Володин, на границата на Донецка и Запорожка област, въоръжените сили на Украйна са постигнали непълен триумф и са се закрепили на постигнатите рубежи.

" Нанасят се артилерийски огън по разпознати цели на съперника. Предприемат се контрабатарейни дейности. Руските окупационни войски оказват яростна опозиция. В същото време съперникът оповестява за обилни загуби в персонален състав и техника “, е декларирал Ковальов.

Ожесточени боеве се водят и в Бахмутското направление. По думите на представителя украинските бойци са поели стратегическа самодейност от посочения сектор от фронта.

" В направление Бахмут украинските бойци завзеха стратегическата самодейност и водят настъпателни дейности с необятен фронт. По фланговете на град Бахмут те не престават да оказват напън върху съперника, излизат от превзетите по-рано позиции, имат триумф да се закрепят на тях “, е подчертал той.

Украинските силипродължават да удържат настъплението на съветските войски в Лиманско, Авдиеевско и Марийнско направление.

Медията напомня, че през последния месец украинските сили са засилили настъпателните дейности в мелитополското, бердянското и бакмутското направление. Въоръжените са завладяли осем обитаеми места в Запорожка и Донецка област.

Освен това неотдавна се е появило видео, на което се вижда по какъв начин украински бойци издигат украинския байрак на язовир Курдюмивска край Бахмут.

Край Красногоровка в Донецка област Въоръжените сили на Украйна са завладяли няколко позиции, които от 2014 година са под контрола на съветските.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР