Украинските сили си върнаха контрола над Ирпин, предградие на Киев,

...
Украинските сили си върнаха контрола над Ирпин, предградие на Киев,
Коментари Харесай

Kметът на Ирпин твърди, че Украйна си е върнала града

Украинските сили си върнаха контрола над Ирпин, предградие на Киев, разяснява кметът на града във видео в понеделник, оповестява " Аксиос ".

Ирпин бе един от множеството градове на запад от столицата, в които имаше тежки борби, до момента в който съветските войски се опитваха да настъпят към Киев в първите дни на нашествието.

" Днес Ирпин е освободен ", сподели във видеото кметът на Ирпин Александър Маркушин. Но Маркушин предизвести цивилните, че към момента е прекомерно рисково да се връщат и че остава опцията за възобновяване на съветски офанзиви.

Маркушин сподели, че украинските сили ще " продължат да освобождават " околните градове Буча, Хостомел и Ворзел, съгласно NBC News.

" Разбираме, че ще има още офанзиви против нашия град и самоуверено ще го пазиме ", сподели той, преди да приключи: " Ирпин е Украйна. Слава на Украйна! Слава на героите ".

Високопоставен чиновник на защитата на САЩ каза в понеделник, че Пентагонът не може без значение да ревизира изказванията на кмета за Ирпин.

Новината идва, когато инвазията на Русия в Украйна навлиза в невъзможност, като съветските сили покрай Киев неотдавна бяха изтласкани и се появяват признаци за украинска контраатака.

Миналата седмица украински управляващи обявиха, че сполучливо са прогонили съветските сили от стратегически значимия град Макарив, на към 30 благи западно от Киев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР