Украинските сили са опитали през последното денонощие безуспешно да предприемат

...
Украинските сили са опитали през последното денонощие безуспешно да предприемат
Коментари Харесай

Най-после данни от Русия! Има ли украинска офанзива

Украинските сили са пробвали през последното денонощие безрезултатно да подхващат контраатака на три разнообразни фронта в южната Донецка област, Запорожка област и в региона на Донецк, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на съветското министерство на защитата.

В изказването се споделя, че украинските сили са претърпели тежки загуби на хора и техника. Ударени са били и украински оръжейни хранилища.
-->
Руското ведомство заяви, че по време на нощните удари посредством потребление на високоточни оръжия с огромен обхват с морско и въздушно базиране на прицел са били взети и елементи на аварийните сили и задгранични наемници, заяви ТАСС.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери тези изказвания посредством самостоятелни източници.

Според формален представител на министерството на защитата на Русия въоръжените сили на Украйна са понесли загуби от към 7500 убити и ранени от 4 юни насам при опитите за набези на южнодонецкия, запорожкия и донецкия фронт.

Междувременно Украйна заяви за прогрес в контраофанзивата си против съветските сили през днешния ден в " извънредно яростни " боеве, съобщи Ройтерс, като се базира на известие в " Телеграм " на украинския заместник-министър на защитата Ханна Маляр.

Маляр заяви, че украинските дейности са имали " непълен " триумф. Според нея през миналото денонощие украинските войски са напреднали с към 200 метра до 500 метра в разнообразни региони край дребния източен град Бахмут и с към 300 метра до 350 метра в посока към югоизточния град Запорожие. Тя заяви за продължаващи боеве край селището Макаровка в посока към южния пристанищен град Бердянск, и сподели, че сражения се водят в регионите на селищата Новоданиловка и Новопокровск в посока към Мариупол. Ройтерс не е в положение да ревизира обстановката на бойното поле.

Русия не е признала до момента никакви украински триумфи, а президентът Владимир Путин съобщи, че към този момент не вижда нужда от нова готовност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР