Украинските сили продължават сраженията с руските войски, които се опитват

...
Украинските сили продължават сраженията с руските войски, които се опитват
Коментари Харесай

Тежки боеве край Бахмут и Угледар, най-малко 10 души са загинали при руски обстрел - Свят

Украинските сили не престават сраженията с съветските войски, които се пробват да пробият фронтовите линии на изток и североизток, преди Киев да получи обещаните танкове от западните си съдружници. Президентът Володимир Зеленски разказа обстановката на фронта като " извънредно тежка ".

През миналите 24 часа минимум 10 души са починали при обстрел на съветската артилерия по селища в Херсонска, Донецка и Харковска област на Украйна, оповестяват локалните управляващи. Под обстрел е град Никопол на Днепър, заяви БНР.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че се водят тежки боеве за Угледар, на югозапад от районната столица на Донецк, и Бахмут, на североизток, който значително е погубен от многократните съветски офанзиви.

Ситуацията на фронта, и изключително в Донецка област – покрай Бахмут и Угледар – остава извънредно тежка. Окупаторите освен нападат нашите позиции – те преднамерено и методично унищожават градовете и селата към тях. Артилерия, авиация, ракети. Руската войска няма дефицит на средства за заличаване. И може да бъде спряна единствено със мощ, сподели Зеленски.

Украйна разгласи, че образува роти за нахлуване с щурмови дронове в границите на въоръжените си сили, които ще бъдат оборудвани със сателитни информационни услуги " Старлинк ". По този метод страната напредва с концепцията за създаване на " войска от дронове ", съобщи Ройтерс.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний подписа съглашението за основаването на ротите като част от план, който ще включва няколко министерства и организации, оповестиха от Генералния щаб на украинските сили. " Най-големите експерти измежду военнослужещите " към този момент са определени да управляват екипите, всеки от които ще получи дронове и муниции, терминали “Старлинк “ и друго съоръжение, написа Генералният щаб във Facebook. " Правим всичко допустимо, с цел да осигурим на бойците модерни технологии ", се споделя в обявата.

, с цел да възстановят провалите по енергийната система и инфраструктурата след 4 месеца съветски бомбардировки и да разминират освободените територии, съобщи министър председателят на страната Денис Шмигал.

Междувременно украинският дипломат във Франция Вадим Омелченко заяви, че общо 321 тежки танка са били обещани на Украйна от няколко страни. По думите му, " изискванията за доставка са разнообразни във всеки обособен случай ".

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че ще продължи да " приказва с Русия " макар рецензиите, които си навлече по въпроса. Той е един от дребното западни водачи, които не престават да поддържат контакт с съветския президент Владимир Путин след нападението против Украйна на 24 февруари предходната година.

Едновременно с това той прикани Китай да осъди " империалистичната война " в Украйна.

Подложена на наказания Москва се стреми да ускори своите връзки с Пекин, който от своя страна не осъди категорично войната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР