Украинските посолства и консулства в шест европейски страни са получили

...
Украинските посолства и консулства в шест европейски страни са получили
Коментари Харесай

„Кървави колети”: Очи на животни са били изпратени до украински посолства в Европа

Украинските посолства и консулства в шест европейски страни са получили пакети, съдържащи очи на животни, предава АП.

Говорителят на външното министерство Олег Николенко написа във Facebook, че „ кървавите пратки “ са получени от украинските посолства в Унгария, Холандия, Полша, Хърватия и Италия, както и от консулствата в Неапол, Италия; Краков, Полша и чешкия град Бърно. Той сподели, че се „ учи смисъла на това обръщение “.

Николенко добави, че пратките са почнали да идват, откакто пакет, съдържащ взривно устройство, изпратен до украинското посолство в Мадрид, се е запалил при отваряне в сряда и е ранил чиновник. Това беше един от множеството избухливи пратки, открити в Испания тази седмица, напомня организацията.

Освен това входът на резиденцията на украинския дипломат във Ватикана е бил обект на вандалска демонстрация, а посолството в Казахстан е било предизвестено по неофициална информация за офанзива. 

Всички украински посолства и консулства са засилили ограниченията за сигурност. Николенко цитира украинския външен министър Дмитро Кулеба, който сподели, че „ има причина да се счита, че се организира добре планувана акция на гнет и заплашване на украинските посолства и консулства “.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР