Украинските моряци, задържани от Русия в края на ноември по

...
Украинските моряци, задържани от Русия в края на ноември по
Коментари Харесай

Лавров: Украинските моряци влязоха незаконно в руски води, ще бъдат съдени

Украинските моряци, арестувани от Русия в края на ноември по време на морска борба край анексирания от Москва полуостров Крим, са нарушили закона и ще бъдат съдени. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след срещата на външните министри на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, провела се в Милано, съобщи Франс прес.

" Те нарушиха интернационалното право и съветските закони, като навлязоха нелегално в съветски териториални води. Това е закононарушение и се счита за такова в която и да е страна. Когато следствието завърши, ще има правосъден развой. И когато процесът завърши, ще забележим по какъв начин да създадем тяхната орис по-малко мъчителна или да се споразумеем за някакви съответни ограничения, които да вземем ", сподели Лавров, визирайки арестуваните украински моряци. Той разясни, че към този момент те не се усещат зле и че няма никаква опасност за здравето им, съобщи Българска телеграфна агенция.

Относно обстановката в Украйна като цяло Лавров сподели, че Западът би трябвало да се стреми да реализира осъществяването на минските договорености, а не да насочва голословни обвинявания по адрес на Русия, съобщи ТАСС. Лавров сподели още, че " деструктивната позиция на Киев " не е разрешила на срещата в Милано да се одобри какъвто и да е документ по въпроса за украинското споразумяване.

Министърът съобщи, че на срещата в Милано болшинството от страните от ОССЕ са подчертали контрапродуктивността на глобите във връзка с Русия.

Лавров прикани страните от Европа да повлияят на Съединени американски щати по въпроса за запазването на Договора за ракетите със междинен и дребен обхват.

Той сподели, че Русия счита, че дейностите на Съединени американски щати за евакуиране от този контракт проправят пътя към слагането на край и на контракта за редуциране на стратегическите оръжия, прочут като " Нов СТАРТ ", съобщи Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР