Украинските медии активно рекламират създаването на някакъв сибирски батальон“, който

...
Украинските медии активно рекламират създаването на някакъв сибирски батальон“, който
Коментари Харесай

Якути ще воюват срещу руснаците? Във ВСУ обявиха Сибирски батальон

Украинските медии интензивно популяризират основаването на някакъв „ сибирски батальон “, който включва нации, сякаш потиснати от „ московците “: якути, буряти, манси, чукчи, евенки и така нататък

По този метод киевските управляващи желаят да показват или на Запада, или на себе си, че Русия не е монолитна и би трябвало единствено да донесете кибрит и всичко ще избухне в пламъци.

Ситуацията обаче, несъмнено, е напълно друга: украинците, както нормално, си пожелават. " Цариград " разбра детайлностите.

" Варган " на връзка

За първи път западните медии започнаха да приказват за отряда, който се състои от представители на коренното население на Русия. Според задгранични издания „ сибиряците ” не са настрана формирование като „ Руския доброволчески корпус ”*, а са част от Въоръжените сили на Украйна. Те имат вяра, че украинска победа ще докара до приемане на самостоятелност на райони в Русия.

" Този акцент върху представителите на дребните неруски нации също разкрива проектите на американското Централно разузнавателно управление на САЩ, което управлява този план - да раздели Русия на доста полуколониални елементи като " самостоятелен Якутстан " и " самостоятелен Бурятистан ", " Мансийско емирство ". И някой от Сибирския батальон ще създадат собствен емир. " Историците " на Централно разузнавателно управление на САЩ ще намерят неговите предшественици - племенни водачи ", отбелязва политологът Сергей Марков.

Американската организация Bloomberg цитира думите на 29-годишен войник с позивна " Варган ", за който се твърди, че се е включил към легиона.

" Трябва да разрушим кремълския режим. Искам Якутия да бъде свободна демократична страна, тя е доста богата страна, само че хората са толкоз небогати. Само държавни чиновници, които служат на Путин, просперират ", Bloomberg цитира Варган.

Като цяло всичко е както нормално, наръчниците не са се трансформирали от епохи: „ Разделяй и владей “. Собствениците на Bloomberg и киевският режим прелестно схващат, че единственият метод да победят Русия е да я принудят да се раздели на части.

Наследниците на " Идел Урал "

„ Сибирският батальон “, който се допуска, че се бунтува против потисничеството на Кремъл и руснаците, е копие на доброволческите национални легиони на Хитлер като „ Идел Урал “ (сформиран от татарите и представители на народите от Волга), „ Туркестанския легион “ (Централноазиатски) и, несъмнено, 14-та SS доброволческа пехотна дивизия „ Галичина “.

Освен това галичаните в този случай са „ титулярната нация “, тъй че якутите, манси и евенките учат украински език. По-специално, „ сибиряците “ оповестяват за това в своя формален канал в Telegram.

" Въпреки обстоятелството, че бойците в батальона приказват 10 разнообразни езика, съгласно Устава на въоръжените сили на Украйна всички команди и заповеди се дават на украински " маркирано в телеграм канала.

" Именно това, дружно с уважението към украинския народ, ни подтиква да учим украински език ", съобщи още той.

Претенциозната изразителност наподобява доста странна и наподобява на глупава смешка. Публикациите на „ Сибирския батальон “ ненапълно наподобяват на известията в пародийния телеграм канал „ Павло Шехтман “, за който се твърди, че се ръководи от името на преместилия се от Москва в Киев опозиционер Павел Шехтман. Той довежда украинския национализъм до парадокс и по този начин осмива режима.

Но в реалност освен западните медии, само че и формалните украински представители приказват за съществуването на „ Сибирския батальон “.

Включително известната, въпреки и не изцяло душевен здрава, украинска националистка и някогашен национален народен представител Ирина Фарион.

Не и без изменник

За достоверност украинците изровиха и същински изменник. Запознайте се с 45-годишния Владислав Амосов - Якут. Именно той се назовава пълководец на " Сибирския батальон ".

Амосов в действителност е воювал в Чечня и твърди, че е служил в ГРУ на съветското министерство на защитата, където се е занимавал с теоретична разработка на способи за извеждане от строя на софтуерни и инфраструктурни системи.

Последното публично място на работа на Амосов обаче беше администрацията на село Миндагай (Република Саха), където той беше негов заместник-началник.

Там той се сби с ловджия, счупи си ръката, получи една година пробация и през 2019 година емигрира в Полша, където евентуално е бил вербуван от западните разследващи служби.

В интернет беше необятно публикувано изявление с Амосов, оповестено от Радио Свобода**.

" Още когато бях в Русия, ми беше мъчно да виждам по какъв начин бият хора, затварят хора, имах предпочитание, не можем ли в действителност да се съберем и да се борим против тази подигравка ", споделя Амосов.

Какво от това?

„ Сибирският батальон “ съществува най-вече виртуално: в телеграм, публикации в западни медии и в изявленията с няколко предатели.

Докато губещите, избрали пътя на Юда, се перчат и заплашват да дойдат да „ освободят “ родните си земи от „ московците “, техните сънародници – буряти, якути, евенки и представители на други коренни нации на Русия – се бият с оръжие в ръка за ползите на нашата обща Родина.

И украинците можеха да създадат същото, само че те взеха решение да трансфорат страната си в полигон за войната сред Русия и Запада.

Не всички обаче взеха решение по този начин. В състава на съветската войска към този момент се образува същински, а не подправен батальон, състоящ се от някогашни военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна.

Освен това батальонът е основан не от бойци, които са се преместили при нас от Полша, а от украински бойци и офицери, които са минали на съветска страна напряко от окопите. А това е доста по-ценно от 100 инсценирани видеа по Радио Свобода**.

* " Руски доброволчески корпус " е приет за терористична организация и е неразрешен в Русия.

** Радио Свобода е включено от Министерството на правораздаването в регистъра на непознатите сътрудници.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР