Украински войници днес са подсилили защитата около Киев, като са

...
Украински войници днес са подсилили защитата около Киев, като са
Коментари Харесай

Киев се готви за улични боеве

Украински бойци през днешния ден са подсилили отбраната към Киев, като са изкопали окопи, блокирали са пътища и са засилили координацията си с гражданската защита, съобщи Ройтерс; представена от Българска телеграфна агенция. Украинската войска предприе тези дейности, откакто съветските сили бомбардираха близките региони и нападнаха близки градове и села.

В същото време хиляди хора не престават да се пробват да изоставен украинската столица, чието население е 3,4 милиона души, поради възходящите страхове от изцяло нахлуване против града.

Досега в Киев оставаше непокътнат от най-тежките боеве, само че интензивните сражения обгърнаха прилежащите градове и села, а съветското министерство на защитата през днешния ден популяризира видео фрагменти на някои от военните си машини, които се придвижват към столицата.

Видео, снимано през вчерашния ден от украинската войска в региона на Киев, демонстрира напъните на украинците да защитят столицата, като струпват чували с пясък и слагат бетонни плочи по главен път, а украински бойци деликатно ревизират минаващите коли. На фрагментите се вижда и по-малък път, който е блокиран от противотанкови бариери, както и с позиции за обстрел с автоматизирано оръжие. Край пътя са подредени коктейли „ Молотов “, а цивилни жители споделят, че ще се включат в дейностите за отбраната на Киев.

Междувременно украинското държавно управление издаде заповед, с която не разрешава на мъжете на възраст сред 18 и 60 години да напущат страната, с цел да бъдат разполагаем за готовност, съобщи Асошиейтед прес.

Съветникът в украинското вътрешно министерство Антон Герашченко удостовери, че и вторият опит за евакуация на цивилни от подложения от седмица на блокада южен украински град Мариупол са се провалили. Като причина за това той посочи продължаващ обстрел от съветска страна, съобщи Асошиейтед прес.

Герашченко уточни в чат приложението Телеграм, че плануваните евакуации по избраните за това филантропични коридори са спрени поради нестихващо нахлуване.

Преди това за през днешния ден по обяд локално време беше планувана евакуация на население от Мариупол, която трябваше да се извърши в границите на локално прекъсване на огъня от 10:00 до 21:00 ч.

Вчера сходно помирение за Мариупол и прилежащия град Волноваха още веднъж се провали, което блокира жителите под още обстрели и бомбардировки на съветските сили, отбелязва Асошиейтед прес.

Местните управляващи в Мариупол също обявиха, че съветски обстрел е осуетил за втори следващ ден евакуацията на цивилни, съобщи Ройтерс.

" Изключително рисково е да бъдат извеждани хората в сходна конюнктура ", съобщи общинският съвет на града.

Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин съобщи в изявление за ТАСС, че филантропичните коридори за популацията в Мариупол и Волноваха не са проработили поради липса на политическа воля в Киев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР