Украински войник, чиито два крака бяха ампутирани, след като е

...
Украински войник, чиито два крака бяха ампутирани, след като е
Коментари Харесай

Украински войник, загубил краката си на фронта, стана балетист

Украински боец, чиито два крайници бяха ампутирани, откакто е бил ранен в борбата на фронтовата линия, се трансформира в невероятна балетна звезда, оповестява “The Telegraph ”. 27-годишният Александър Будко обикаля Съединени американски щати в компанията на Обединените украински балети и танцува пред аудитория с и без протезните си крайници.

„ Тази хореография е за следствията от войната, за хората, за това какъв брой сме несломими, макар болката и загубите ” сподели той в обява в Instagram.

Г-н Будко се записва да се бие с украинската войска през май 2022 година - три месеца след нашествието на Кремъл. Преди войната е бил графичен дизайнер в Киев и е работил като бариста в кафене.

В обява за травмите му, Будко споделя, че през август предходната година се е сражавал с минометния си екип в окоп в североизточна Украйна. Тогава гърмеж го събаря на земята.

“Лежащ по стомах, даже не чух свирката. Всичко, което почувствах, беше адска болежка и задушаваща миризма ” разкрива украинецът по-късно на уеб страницата на Украйна.

Хирурзите се пробват да спасят един от краката му, само че в границите на три дни двата са ампутирани под коляното. Сега той вижда себе си като образец за подражателство на други украински бойци, които желаят да преодолеят контузията на пострадванията си. Освен че извършва балет, господин Будко взе участие в тествания за показване на Украйна на Игрите на Invictus за ранени бойци, които ще се проведат в Германия през септември.

“ Какво ме стимулира да продължа? Хората. Когато чуя, че моят образец им оказва помощ, разбирам, че върша всичко както би трябвало, ” споделя той.

Отобок, немска компания, която създава протезни крака, съобщи, че след 18 месеца война 50 000 украински бойци са с най-малко един ампутиран крак.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР