Украински съд запорира имущество на бившия президент Петро Порошенко в

...
Украински съд запорира имущество на бившия президент Петро Порошенко в
Коментари Харесай

Украински съд запорира имущество на бившия президент Порошенко

Украински съд запорира имущество на някогашния президент Петро Порошенко в границите на публично следствие за хипотетична държавна измяна, осъществена от някогашния държавен глава, съобщи Ройтерс, като се базира пресслужбата на основна прокуратура.

Според украински прокурори, Порошенко е забъркан във финансирането на подкрепяни от Русия сепаратисти в Източна Украйна в интервала сред 2014 и 2015 година Бившият президент отхвърля тези обвинявания.

" Печерският областен съд удостоверява настояването на прокуратурата за запориране на имущество на петия президент на Украйна Петро Порошенко, който е обвинен от украинските правоприлагащи органи в държавна измяна и подкрепяне на тероризма ", се споделя в решението на съда.

" Съдът реши да изземе имущество на обвинения, което му принадлежи по право на благосъстоятелност ", съобщи основна прокуратура в своя позиция.

Миналия месец прокурори желаеха съдът да арестува Порошенко с опция за гаранция от 1 милиард гривни (37 милиона долара).

От края на декември Порошенко, който е един от най-богатите жители на Украйна, се намира отвън страната и към момента не е коментирал решението на съда. Той сподели, че възнамерява да се върне в Украйна на 17 януари.

Съюзници на Порошенко обявиха, че конфискуването на активи е вследствие на персонално възмездие на президента Володимир Зеленски.

След решението на съда Володимир Ариев, който е народен представител от партията на Порошенко, назова Зеленски слаб президент, който употребява прокуратурата, проверяващите органи и правораздаването, с цел да санкционира съперниците си.

" Това нелегално решение задълбочава политическата рецесия в страната ", написа във " Facebook " Ирина Герашченко, която също е депутатка от партията на някогашния държавен глава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР