Украински официални представители признаха, че Русия е поразила цели в

...
Украински официални представители признаха, че Русия е поразила цели в
Коментари Харесай

Русия порази военни обекти в Украйна при нова вълна от въздушни атаки

Украински публични представители признаха, че Русия е поразила цели в цялата страна с десетки ракети и дронове.

Руското МО заяви, че артилерия у самолети в Купянск са блъснали украински елементи. Сблъсъците са станали в регионите на обитаемоте места Новомлинск, Кисловак, Глушковка от Харковска област и Стелмаковка от самопровъзгласилата се Луганска НР.

Украинските сили са обстрелвали индустриални уреди в Русия.

Така и двете страни се стремят да се надвият една друга във време, когато Киев се надява на решителна контраатака.

МО на Русия заяви, че при боевете в южнодонецкото и запорожското направление въоръжените сили на Украйна са изгубили към 140 бойци, съобщи Газета.ру. Според министерството, в тези региони съветските въоръжени сили са унищожили две гаубици Д-30 за ден, а също по този начин са унищожили склад за муниции на въоръжените сили на Украйна край с. Отрадное в региона на Запорожие.

Според следващия отчет на министерството в Донецка област съветските въоръжени сили са ликвидирали два украински склада с муниции и американски радар AN/TPQ-50.

В едно от редките потвърждения (както оповестява Ройтерс) за загуба на военно имущество, Украйна съобщи, че се работи по възобновяване на самолетна писта и че пет самолета са били изведени от употреба в западния район на Хмелницки. Местоположението на обектите не беше посочено. Преди войната в региона е имало огромно военно летище, означи организацията.

Продължава работата по преодоляването на пожари в хранилища за горива и смазочни материали и муниции, оповестиха от кабинета на губернатора на Хмелницки район.

РИА Новости цитира Министерството на защитата на Русия, че е била ударена повече от една въздушна база, само че няма удостоверение от Украйна за вреди в други въздушни бази.

Украинската столица беше атакувана за 16-и път този месец тази заран след втора поредна нощ на бомбардировки. Но публични лица обявиха, че множеството от дронове и ракети, изстреляни през нощта, са били свалени, а цели не са били изумени.

Поредните съветски офанзиви от въздуха накараха жителите на Киев да се скрият в метростанциите. " С тези непрекъснати офанзиви врагът се стреми да държи цивилното население в надълбоко психическо напрежение ", сподели Сергей Попко, шеф на военната администрация на града.

Междувременно Русиа нападна и Одеса. Украинската войска заяви, че офанзива против пристанището на Одеса е предизвикала пожар и е развалила инфраструктурата, само че не посочи дали вредите заплашват износа на зърно.

Страната е значим международен снабдител на зърно и пристанището е жизненоважно за изпращане на селскостопански артикули в чужбина. Освен това е едно от трите, включени в договорка с посредничеството на Организация на обединените нации за безвреден експорт на зърно през Черно море.

" В резултат на попадението избухна пожар в пристанищната инфраструктура на Одеса. Той беше бързо сподавен. Информацията за размера на вредите се актуализира ", заяви южното командване на военните във Фейсбук.

Русия съобщи в понеделник, че черноморската договорка за зърно към този момент няма да бъде настояща, в случай че не бъде изпълнено съглашението на Организация на обединените нации с Москва за превъзмогване на пречките пред съветския експорт на зърно и торове.

Този месец Москва насилствено се съгласи да удължи черноморската договорка за зърно до 17 юли, само че сподели, че би трябвало да бъде реализиран по-голям прогрес, с цел да прокара личните си ползи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР