Украински граничари от пост на малък черноморски остров край Одеса

...
Украински граничари от пост на малък черноморски остров край Одеса
Коментари Харесай

Нито крачка назад! Украински граничари от Змийския остров отказаха да се предадат и бяха убити!

Украински граничари от пост на дребен черноморски остров край Одеса отхвърлиха да се предадат на съветски военен транспортен съд и починаха при последвалата офанзива.

В публикуван звуков запис, се чува радио диалог сред украинския командващ на остров Змийний (Змийският остров) и капитанът на съветския транспортен съд, който предлага хората му да се предадат или ще бъдат обстреляни.

„ Тук е съветски транспортен съд. Повтарям. Предлагам ви да сложите оръжията си, да се предадете или по вас ще бъде нанесен удар ", упорства руснакът.

" Това е. Да му кажа ли да върви на майната си? ", пита украинският боен своя колежка, която дава отговор: " Задължително. " След това от поста дават своя отговор: " Руски военен транспортен съд, нач... си го! "

Това са последните думи, чути от острова.

" Ще има офанзива. Ще умрем на този остров Змийний ", се чува да споделя украински боен на друго видео, на което се вижда и съветският боен съд.

Всички украински граничари на остров Змийний в Одеска област са били убити през вчерашния ден, удостовери тази заран президентът на Украйна Владимир Зеленски. По думите му, съветските сили са открили надзор над острова.

„ Всички граничари починаха героично, само че не се предадоха. Те ще бъдат удостоени посмъртно със званието " Герой на Украйна “, съобщи Зеленски.
ТЕМА преди 15 минути 205 преди 33 минути 649 преди 54 минути 437
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР